Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 30, 2007

kaatsheuvel : Nieuwe picknickbanken langs fietsroutes

KAATSHEUVEL - Op vier plekken in de gemeente Loon op Zand komen volgend voorjaar nieuwe picknickbanken. De gemeente doet mee aan een project dat voorziet in nieuwe picknickvoorzieningen langs het gehele fietsknooppuntensysteem in de regio Midden-Brabant.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA, toerisme) van Loon op Zand heeft het Brabants Bureau van Toerisme een onderzoek gedaan naar de wensen van fietsers. Een combinatie van banken met speeltoestellen wordt niet gewenst, vanwege het risico dat zo'n rustplek ook een hangplek wordt.
Aan de Veldstraat ter hoogte van de golfbaan komt een picknickset en aan de Waalwijksebaan bij de ijsbaan komen twee sets en een bank. Bij de carpoolplaats in Loon op Zand worden drie picknickbanken geplaatst en bij het nieuwe woonzorgcentrum Venloene moet ook een set komen. De laatste is ook speciaal bedoeld voor de bewoners van het centrum. De totale kosten bedragen 9.000 euro. Op de rugleuningen van de banken komen lokale spreuken te staan. Waijers bezit al een lijst met spreuken uit Kaatsheuvel.