Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 27, 2007

Kaatsheuvelse kerststal op dezelfde plaats

Kaatsheuvel – De Kerststal van buurtschap Gasthuisstraat zal dit jaar toch weer op te bezoeken zijn op de oude vertrouwde stek, ter hoogte van nummer 72. De stal zal op 15 december geopend worden met kerstliederen door het koor De Levensgenieters. Inwoners van Kaatsheuvel vrezen dat de kerststal dit jaar niet te bezoeken zal zijn op de plaats waar de stal negen jaar heeft gestaan omdat er op die plek een woning gebouwd wordt. Volgens Ad Beerens van het buurtschap stond de stal vorig jaar al iets naar achteren, maar is dat niemand opgevallen. “De stal komt op dezelfde plaats én met levende dieren”, zo verzekerd hij. Eerder deze week maakte de Partij van de Dieren bezwaar tegen het plaatsen van levende dieren in een kerststal in Haarlem. Volgens wethouder Joop Bisselink heeft iedereen het recht om bezwaar te maken, maar heeft het college van de Loon op Zand geen enkel bezwaar tegen de ganzen en schapen in de Kaatsheuvelse stal. “In de vergunning is het welzijn van de dieren gewaarborgd. Er staat zelfs in dat de dieren twee maal per dag gecontroleerd moeten worden en er bij twijfel meteen een dierenarts een gewaarschuwd dient te worden. Ook over de manier van omgang van bezoekers met de dieren zijn richtlijnen opgesteld. Bovendien willen wij zo’n mooi initiatief niet dwarsbomen”, aldus Bisselink.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

""Volgens Ad Beerens van het buurtschap stond de stal vorig jaar al iets naar achteren, maar is dat niemand opgevallen. “De stal komt op dezelfde plaats én met levende dieren”, zo verzekerd hij. """

Ik wil niet zeuren hoor maar vorig jaar stond de kerststal daar waar nu een woning gebouwd is. en die woning is tot aan de straatlijn.
staat de kerstal dus nu achter de woning of op de parkeerplaats aan de linkerzijde

27 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Jacky weet wel veeeeel......... maar niet alles. De stal stond vorig jaar toch echt op de parkeerplaats naast de plaats waar nu een woning komt. Maar ach, het belangrijkste is dat hij er weer komt nietwaar ? Let op de ster... die wijst de weg.

met vriendelijke groet,
Hans van Geenen

27 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

gelukkig dat een ster de weg wijst

27 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

http://kaatsheuvel.blogspot.com/2007/07/kaatsheuvel-buurtvereniging.html

27 november, 2007  

Een reactie posten

<< Home