Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 23, 2007

Efteling Kaatsheuvel is tegen plan Rosagaerde

KAATSHEUVEL - De directie van de Efteling is tegen de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde in Kaatsheuvel. Dit heeft een woordvoerster van het park gisteren laten weten. "We zijn ons nog aan het beraden hoe we onze bezwaren formuleren. Als dat gebeurd is, leggen wij ze officieel bij de gemeente Loon op Zand neer", aldus de woordvoerster.

De directie van het park laat weten dat ze teleurgesteld is omdat ze zo laat bij de bouwplannen betrokken is. "Wij hebben in 2005 vage plannen gezien en hebben toen verzocht om bij de ontwikkeling van de bouwplannen betrokken te worden. Pas veel later werden we geconfronteerd met plannen die al in een vergevorderd stadium waren", aldus de woordvoerster.
De bezwaren hebben onder meer te maken met de hoogte van het zorgcentrum. De bouw komt boven de geluidswal uit, dus is er binnen de kortste keren sprake van geluidsoverlast van de Europalaan waar de Efteling gevestigd is, zo vreest de directie van het park.
De bouw van het nieuwe Rosagaerde is een initiatief van zorgorganisatie MaasDuinen, Casade Woondiensten en de gemeente. Het bestaat uit een kleinschalig verpleeghuis met vier groepswoningen, appartementen, tweekappers, vrijstaande huizen en starterswoningen. Op de plaats van het oude hoofdgebouw van Rosagaerde komen veertien zorgappartementen voor zelfstandig wonende ouderen en vier groepswoningen voor dementen. Casade bouwt 51 huurappartementen voor 55-plussers, acht starterswoningen, acht tweekappers en drie vrijstaande huizen. Casade wil in juni met de bouw beginnen. Eind 2009 moet het complex af zijn [Bron: Brabants Dagblad- Jan in 't Groen]