Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 30, 2008

Overleg over Witte Kasteel maakt doorstart

Nadat het vergunningverleningstraject ten aanzien van het Witte Kasteel te Loon op Zand halverwege vorig jaar in een impasse was geraakt, zijn onlangs stappen ondernomen om het traject een vervolg te geven. In december jl. heeft een gesprek plaatsgevonden tussen burgemeester Van Hoek, wethouder Waijers en de eigenaren van het kasteel, de heer en mevrouw De Pundert. Hierop heeft het college van Burgemeester en Wethouders zich op 22 januari positief uitgesproken over het voorgenomen gebruik van het kasteel voor woondoeleinden. Het college hoopt op een constructief overleg tussen de verschillende betrokken partijen, dat leidt tot een plan dat voor alle partijen aanvaardbaar is.

In oktober 2007 is het contact tussen het college en de aanvragende partij (via een bemiddelaar) hersteld. Vervolgens zijn in december de bestaande misverstanden opgehelderd tijdens een gesprek tussen burgemeester Van Hoek, wethouder Waijers en de heer en mevrouw De Pundert. Daarmee heeft het vergunningverleningtraject een doorstart gemaakt.
De adviserende partijen hebben inmiddels (pre)adviezen uitgebracht. Op basis van deze adviezen wordt spoedig een volgend overleg georganiseerd. Het doel van dat overleg is: meer duidelijkheid scheppen over de gewenste aanpassingen aan het kasteel om bewoning mogelijk te maken en overeenstemming bereiken over deze aanpassingen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als je veel geld en een grote mond hebt dan zijn daar de burgemeester en wethouder Waijers uitermate gevoelig voor. Lekker belangrijk doen, bah. Een gewone burger is daarvan weer de dupe doordat het plan voor het kasteel weer voorrang krijgt bij de ambtenaren en er overige aanvragen daardoor langer blijven liggen. College bedankt daarvoor !!!!

30 januari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ja, ik heb het al eerder medegedeeld in een artikel rondom het kasteel. Let op de vergunningen gaan nu in een stroomversnelling.

een loonse ambtenaar

30 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home