Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 10, 2008

“Start de Els II Kaatsheuvel na de bouwvak”

Kaatsheuvel – Direct na de bouwvakvakantie 2008 zal gestart worden met het bouwplan “De Els II”, op het voormalig Pepping-terrein. Dit zei wethouder Hans Wayers(CDA, bouwen) dinsdag tijdens de raadscommissievergadering Openbare Ruimte.
Welstand heeft het appartementencomplex wat in het park komt te liggen goedgekeurd en volgens de wethouder is het stedenbouwkundig plan gereed. Er moeten nog een paar zaken geregeld worden: Zo moeten nog er nog een paar stukjes grond verworven worden. Daar is de ontwikkelaar mee bezig. De sloopvergunningen zijn allemaal afgegeven maar de gebouwen zijn nog niet allemaal gesloopt. Volgens de wethouder zou er nog een procedure gestart kunnen worden voor een boom die gekapt moet worden en is voor een klein stukje grond bodemsanering nodig. Om aan de watercapaciteit het hoofd te bieden zal het retentiebassin aan de Europalaan in de richting van het politiebureau vergroot worden. Volgens de wethouder vinden er op het terrein momenteel al graafwerkzaamheden plaats. Volgens hem heeft dit niets met de bouw te maken, maar omdat Pepping haar terrein verhard heeft met puin moet de grond eerst gezeefd worden”.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: jan in 't Groen