Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 14, 2008

'Horeca wil culinair festijn'

Kaatsheuvel - De horecaondernemers in de gemeente Loon op Zand hebben behoefte aan een groot evenement waar ze zich kunnen presenteren. "Een luxe culinair festijn zoals jaarlijks ook in Tilburg plaatsvindt en dat bij ons bijvoorbeeld op de Kasteelweide in Loon op Zand kan plaatsvinden", zegt voorzitter Hanny van Kessel van de Loonse afdeling van Horeca Nederland.

In de contacten met de horeca heeft de gemeente een aantal aanbevelingen op papier gezet waaronder een betere afstemming tussen horeca en evenementen. " Maar wij willen ook graag een eigen evenement en hopen dat de gemeente daarin ook meedenkt en meewerkt", zegt Van Kessel.

Bij de invulling van de voormalige brandweerkazerne in het 'Bruisend Dorpshart' door de horeca zet ze echter grote vraagtekens bij de levensvatbaarheid. "Daar zou een zaak moeten komen die van 's morgens tot laat in de avond open is. De personele kosten worden dan erg hoog. En wat gaat het pand kosten? Ook de verbouwingskosten moeten nog terugverdiend worden. Je hebt dan zeker zo'n miljoen euro omzet per jaar nodig. Maar grote feesten zul je niet mogen organiseren vanwege geluidoverlast voor omliggende woningen. Kaatsheuvel heeft geen studenten die voor de loop naar zo'n zaak zorgen. En er tegenover komt een concurrent in de vorm van een nieuwe De Werft. Ik vraag me af of het dorpshart wel zo bruisend gaat worden", aldus Van Kessel. Familie De Bie van partycentrum 't Maoske in De Moer zegt nog wel geïnteresseerd te zijn in de locatie. "Maar we horen niets van de gemeente. Pas als we iets weten, kunnen we gaan rekenen."