Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 01, 2008

'Waarom kreeg ik titel niet?'

LOON OP ZAND - De Loonse hardloper en fietser Tini de Laat wil inzicht hebben in de criteria die de vakjury heeft gehanteerd om de plaatselijke sportman van het jaar te kiezen.

Hij gunt de eveneens in Loon op Zand woonachtige Ad Leermakers de titel van harte, maar die had eigenlijk voor hem moeten zijn. De Laat vindt dat zijn sportieve prestaties met kop en schouder boven die van Leermakers uitsteken. "Ik heb afgelopen jaar veel prijzen gewonnen. Bij bijvoorbeeld de duathlon (lopen en fietsen) eindigde ik als derde van de wereld. Bij de Nederlandse kampioenschappen veldloop werd ik tweede", zegt De Laat.

Afgelopen vrijdag werd snelwandelaar Leermakers uitgeroepen tot sporter van het jaar in de categorie individuele mannen. Door enerzijds het publiek en anderzijds een driekoppige vakjury onder voorzitterschap van wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, sport) kregen de drie genomineerden punten toegekend. Winnaar werd de sporter met de meeste punten waarbij de stem van het publiek even zwaar woog als die van de vakjury.