Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 03, 2008

Bruisend dorpshart zit zonder kartrekker

KAATSHEUVEL - De projectleider van het Bruisend Dorpshart, Nico op de Laak, legt 1 april zijn functie neer.

Dat schrijft gemeentesecretaris Wim Verkuijlen de Loonse gemeenteraad. 'Het vele reizen in zijn huidige baan en de thuissituatie hebben hem tot deze keuze gebracht', is de toelichting.

Voor een nieuw centrum in Kaatsheuvel ging de gemeente een samenwerking aan met adviesbureau BMC. Op de Laak ruilt die organisatie nu in voor een andere werkkring. Voor zijn vervanging als projectmanager zijn volgens de secretaris inmiddels al stappen ondernomen. Op de Laak werd in 2005 aangetrokken om de kar te trekken voor de ontwikkeling van het dorpshart van Kaatsheuvel. Een bidbook is inmiddels verschenen, maar gaandeweg klonk ook kritiek op de voortgang van het project. Zo klaagde Bertus Kemmeren, raadscommissielid voor Gemeentebelangen, januari 2007 over een gebrek aan daadkracht: "Het Dorpshart heeft al 1,5 miljoen gekost en er is nog niks te zien. Ik mag onderhand resultaat zien."

Recenter is de onrust in de gebruikersgroep, waarin vertegenwoordigers van de Kaatsheuvelse gemeenschap meedenken over het project. "Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd", zo meende Henk Cleijssen, lid van de gebruikersgroep. "Tachtig procent van de bevolking wil een open plein, maar projectleider Op de Laak weet iedereen om zijn vingers te winden. Het dorpshart wordt een Randstadplaatje. Het heeft niets te maken met een rustiek dorpscentrum."
Doorsturen Afdrukken

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat gezever over dat buisend dorpshart komt me de keel uit,echt waar.
1)er is al een hoop geld verkwist en er is nog niks gebeurd.
2)Ze doen toch wel wat ze zelf willen naar de burgers word toch niet geluisterd.
3)De gemeente kibbelt en kibbelt er maar verder over net een stel kleuters,terwijl heel de kaatsheuvelse bevolking van tevoren al wist dat het 1 groot fiasco zou worden,
Het dorphat door de plee doortrekken en weg ermee!!!!!

03 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De heer Op de Laak heeft zijn zakkken toch maar mooi gevult,
verlaat hij een zinkend schip ? ,
een lange neus makend naar gebruikersgroep en de rest. Hij zit straks met een vette sigaar voor zijn tv en vind dat best !!!

03 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zonder kartrekker maar met een kater/

04 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ga zo door college van LoZ. stelletje lossers

04 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat ben ik het eens met alle vorige reacties.

06 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

huilend dorpshart zullen ze bedoelen

16 mei, 2008  

Een reactie posten

<< Home