Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 01, 2008

PvdA zeer ontstemd over besluitvorming accommodatiebeleid

In de raadsvergadering van 28 februari stond het accommodatiebeleid op de agenda. De afgelopen maanden is zeer intensief met zoveel mogelijk betrokkenen hierover gesproken. De raad organiseerde zelfs een eigen hoorzitting om de belangrijkste spelers uit het veld rechtstreeks te bevragen.
Het college vatte het geheel samen in 15 beleidskeuzes die verder uitgewerkt zouden worden. Weinig concrete invulling maar tot vóór de raadsvergadering hadden alle partijen hier vrede mee.

Volgens de PvdA verraste het CDA de Raad met het tijdens de vergadering indienen van drie wijzigingsvoorstellen (amendementen) op het concept-besluit van het College. Dit heeft de PvdA en de VVD fracties zeer verrast omdat dit volstrekt tegen de afspraak was die in de voorbereidende commissievergadering Welzijn is gemaakt. Gemeentebelangen schaarde zich achter het CDA, daarmee aangevend minder belang te hechten aan eerdere gemaakte afspraken.

Dit politieke spel was voor de PvdA-fractie de belangrijkste reden om de besluitvorming over het accommodatiebeleid te laten voor wat het was. De fractie heeft samen met de VVD en GroenLinks tegen de amendementen en het voorstel gestemd.

De PvdA-fractie betreurt ten zeerste dat kennelijk weer teruggekeerd wordt tot het denken en handelen in coalitie-oppositie verhoudingen. Verhoudingen waarin de macht van het getal de overhand heeft?
Bron: website PVDA