Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 28, 2008

Loonse ict'ers naar Oosterhout

KAATSHEUVEL - Samenwerken met Oosterhout op het gebied van automatisering. Dat wil de gemeente Loon op Zand. Zelfstandig is de gemeente te kwetsbaar op ict-gebied, vindt de Loonse wethouder Wil Ligtenberg.

De gemeente Oosterhout is Equalit gestart. Dat 'bedrijfje' verzorgt alles op het gebied van informatica en automatisering voor de gemeente. Aan Equalit nemen ook Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek en Oisterwijk deel.

Het is de bedoeling dat de ict'ers van Loon op Zand naar Equalit overgaan. "Ict-posten worden bij ons meestal bezet door één persoon. Als je samenwerkt, ben je minder kwetsbaar en gebruik je elkaars expertise", zegt Ligtenberg.

Het college kiest voor samenwerken met Oosterhout omdat die gemeente op ict-gebied beter zou passen bij Loon op Zand dan het veel grotere Tilburg.

Ligtenberg verwacht dat samenwerking eerst zo'n 300.ooo euro kost, maar op termijn een jaarlijkse besparing oplevert van 97.000 euro. "Niet samenwerken is veel duurder."