Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 27, 2008

Kon, onderscheiding voor Ad Mutsears uit Kaatsheuvel

Gisteren reikte, tijdens de viering gisteren van het 30-jarig jubileum, loco-burgemeester Joop Bisselink van de gemeente Loon op Zand de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de medeoprichter Ad Mutsears uit Kaatsheuvel.

Ad Mutsaers (73) zet zich vanaf 1978 in voor het Duikteam De Buddies te Tilburg. Zijn grote betrokkenheid met de jeugd zorgde ervoor dat hij op 26 februari 1978 een duikvereniging oprichtte voor jeugdleden: Duikteam De Buddies. Een vereniging met een regionale functie, die ca. 90 leden telt, waarvan 25 junioren. Duikteam De Buddies is actief in duiken en snorkelen in de leeftijd vanaf 10 jaar.

Vanaf de oprichting is Ad onafgebroken actief in diverse functies binnen de vereniging. Ad was van 1978 tot 1982 bestuurslid en sinds 1982 bestuursadviseur. Ad geeft al 30 jaar training en in deze functie heeft hij ca. 300 volwassenen begeleid bij het halen van hun duikbrevet en ca. 200 kinderen voor het behalen van hun snorkelbrevet. Nog steeds verzorgt hij wekelijks de conditietrainingen voor de jeugd.

Ad is tevens coach voor nieuwe instructeurs; hij begeleidt hen, leidt hen mede mee op en zorgt op deze wijze voor continuïteit binnen de vereniging. Duikteam De Buddies beschikt nu over 9 gecertificeerde instructeurs, hetgeen voor de omvang van de verenging bijzonder is in Nederland.