Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 26, 2008

Trouwen straks ook bij Roestelberg in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Café-restaurant De Roestelberg aan de rand van De Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel wordt een nieuwe trouwlocatie.

Dat is in ieder geval het voorstel van burgemeester en wethouders van Loon op Zand. De Roestelberg is, volgens exploitant Van Eeuwijk, met het verzoek gekomen omdat goede bekenden van hem graag in het bedrijf willen trouwen. De Roestelberg krijgt volgens Van Eeuwijk wel meerdere verzoeken.

"Dat zijn er nu nog niet veel meer dan vijf in een jaar. Maar als hier officieel getrouwd mag worden, gaan we bekijken hoe we daar meer bekendheid aan gaan geven", aldus Van Eeuwijk.

In 1997 heeft de gemeenteraad besloten dat mensen elkaar ook op andere plaatsen dan het gemeentehuis, het ja-woord mogen geven. Dat kan nu in het Curiosahuys, Chalet Fontaine, 't Maoske, het Eftelinghotel en 't Blauwe Meer. Aan de trouwlocaties worden wel voorwaarden gesteld. Voor de huwelijksinzegening moet bijvoorbeeld een aparte ruimte voor minimaal dertig personen aanwezig zijn. Er mag niet getrouwd worden in de tuin, want huwelijken moeten binnen worden voltrokken. De ruimte moet ook toegankelijk zijn voor mindervaliden en exploitanten van de locaties mogen de trouwlustigen niet verplichten er ook hun feest te vieren.