Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 26, 2008

Fusiedrift Rabobank houdt aan

WAALWIJK/DRUNEN - Rabobank Waalwijk-Loon op Zand en Rabobank Drunen zijn van plan te fuseren. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. De definitieve beslissing valt komend najaar.

De Rabobanken in De Langstraat tonen de laatste jaren een sterke fusiedrift. Eerst gingen de Rabobanken van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik samen. Daarna werden die fusiebank en Rabobank Kaatsheuvel-Loon op Zand samengevoegd.

Vorig jaar kwam een mogelijke fusie van de Rabobanken Waalwijk-Loon op Zand en Drunen in beeld. Dat gebeurde nadat de fusiebesprekingen tussen Drunen en Rabobank Heusden-Vlijmen waren spaak gelopen. Laatstgenoemde bank onderzoekt nu een fusie met Rabobank Den Bosch.

De twee beoogde fusiepartners werken al enige tijd samen op het gebied van personeelszaken, effectendienstverlening en communicatie. Volgens een woordvoerster van de Rabobank draagt de fusie bij aan versterking van de concurrentiepositie. Bovendien kan een grotere bank beter inspelen op de wensen van de klanten. Verder speelt kostenbesparing een belangrijke rol. Hoe die vorm krijgt, is nog niet bekend.

Rabobank Waalwijk-Loon op Zand telt ruim 200 werknemers. Bij Rabobank Drunen werken 55 mensen.
door Sjaak Koolen : Brabants dagblad