Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 28, 2008

Eenmalige Nightliner kost de SP 2000 euro

LOON OP ZAND - Aan de Nightliner die de SP komend weekeinde bij wijze van proef van Tilburg naar Loon op Zand en Waalwijk laat rijden, hangt een prijskaartje van 2000 euro.

De kosten worden opgebracht door de statenfractie van de SP. Buiten de kosten voor de huur van de bussen en chauffeurs zijn daar ook kosten voor extra beveiliging bij gekomen.

Tot de extra beveiliging werd volgens Eric Kuijpers van de SP Loon op Zand besloten na de diverse recente incidenten op de Nightliners van Veolia in Tilburg. Voor de beveiliging van de bussen wordt een professioneel bedrijf ingehuurd.

De nachtbussen rijden zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht. Aanvankelijk was de bedoeling drie ritten per nacht. Volgens Kuijpers is echter besloten daar na het sluitingtijdstip van de horeca in het Tilburgse uitgaansgebied nog een rit aan vast te plakken.

De SP verwerkt de ervaringen van het komend weekeinde in een rapport dat aan de gemeentebesturen van Loon op Zand en Waalwijk en aan de provincie zal worden aangeboden. Met de actie verwacht de SP aan te kunnen tonen dat er een grote behoefte is aan nachtelijk vervoer voor veel stappende jongeren.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goed werk van de SP!

29 februari, 2008  

Een reactie posten

<< Home