Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 11, 2008

Honderd woningen voor starters

KAATSHEUVEL - Casade Woondiensten wil tot en met 2009 honderd starterswoningen in de gemeente Loon op Zand bouwen. "Maar de belangstelling ervoor zal groot blijven", verwacht vestigingsmanager Frans Desloover. "Voor 14 woningen in het kerkdorp Loon op Zand hebben zich 91 huishoudens ingeschreven.

Een avond over 8 woningen aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel werd door 180 jonge belangstellenden bezocht."

De helft van de honderd nieuwe woningen is nieuwbouw, de andere helft zijn bestaande huurwoningen die leegkomen. Om de woningen betaalbaar te maken, vallen de woningen onder de koopgarantregeling. In Molenwijck-Zuid in Loon op Zand bouwt Casade dertig starterswoningen, aan de Willibrordusstraat negen.

Nieuwbouw in Kaatsheuvel is geringer: acht in het plan Deijckerzande (Zuidhollandsedijk) en acht in het plan Rosagaerde (Sint Jozefstraat). De overige woningen komen dus uit bestaand woningbezit. Casade werkt met de gemeente aan een nieuwe woonvisie. De corporatie zorgt voor een woningmarktonderzoek, terwijl de gemeente in kaart brengt wat de wensen van haar inwoners zijn.