Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 05, 2008

Parkeerterreinen bij vakantiepark Efteling

KAATSHEUVEL - B. en W. van Loon op Zand stemmen willen in principe meewerken aan de aanleg van twee parkeerterreinen voor het toekomstige vakantiepark Bosrijk van de Efteling.

De gemeenteraad moet nog instemmen om met de daarvoor nodige procedures te starten. De parkeerterreinen komen aan de noord- en aan de zuidkant van de Eftelingsestraat te liggen. Die wordt daarvoor ook een stukje verhard.

De parkeerplaats aan de noordkant wordt tussen de Eftelingsestraat en de Kinkenpolder gerealiseerd worden, vlakbij de hoofdingang van Bosrijk. Tussen de Eftelingsestraat en de Kinkenpolder komt een voetpad en een pad voor een pendeltreintje dat naar de hoofdingang van het attractiepark gaat rijden. Het andere parkeerterrein moet aan de zuidkant van de Eftelingsestraat voor de afslag Kinkenpolder komen te liggen. De beide terreinen krijgen ongeveer zevenhonderd parkeerplaatsen. Ook komt er groenaanplant.

In het vakantiepark Bosrijk komen onder meer appartementen, bosvilla's en paalwoningen met in totaal duizend bedden. Het is volgens een woordvoerder van de Efteling de bedoeling dat nog voor de zomer met de bouw wordt begonnen.