Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 11, 2008

Vervolg 'Heel Kaatsheuvel Helpt' De actie 'Heel Kaatsheuvel Helpt' krijgt een vervolg.

Vervolg 'Heel Kaatsheuvel Helpt' De actie 'Heel Kaatsheuvel Helpt' krijgt een vervolg.

Vorig jaar september deed de Kaatsheuvelse Karin Klerkx mee aan het televisieprogramma 'Heel Holland Helpt' van presentatrice Wendy van Dijk. Veel inwoners kwamen op 18 september naar het gemeentehuis om hun bijdrage te storten voor het goede doel van Klerkx, het weeshuis van Marloes Twilt in Nepal. Klerkx liet in december al weten van deze actie een jaarlijks terugkerend evenement te willen maken. Samen met twee andere vrijwilligers is ze een nieuwe actie gestart: Hèlen van Zeijl goes Zuid-Afrika! Het geld is bestemd voor 'The Dream Centre' in Pinetown, niet ver van Durban. Het ziekenhuis biedt zorg aan aids-patiënten, in sommige gevallen tot deze overlijden.

Na de opening van The Dream Centre in 2002, er is plek voor twintig patiënten, telt het centrum nu 120 bedden en zijn er plannen om uit te breiden naar 240. Daarmee is dan nog maar een fractie van de behoefte ingevuld. The Dream Centre zorgt niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun familie en hun naaste omgeving. Het team bestaat uit doktoren, verplegers, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, psychologen, spirituele begeleiders en hiv-counsellors.

De Kaatsheuvelse Hèlen van Zeijl gaat deze zomer vier weken als vrijwilliger in dit ziekenhuis werken en wil iets extra's doen. De matrassen in het ziekenhuis zijn heel slecht. De aids-patiënten zijn mager en liggen langdurig in bed. Zij hebben dus al snel last van doorligplekken. Het plan is om deze slechte matrassen te vervangen door goede exemplaren. 'Heel Kaatsheuvel helpt' wil van Zeijl hierbij financieel ondersteunen. De slotmanifestatie van de actie wordt gehouden op 25 mei tijdens het Pleinfestival.

- Meer informatie is te vinden op www.be-more.nl en op de weblog van Hèlen: helenvanzeijl.helptmee.nl.