Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 02, 2008

Trage tred Kasteel- weide zint CDA niet

LOON OP ZAND - Er moet vaart komen in de plannen rond de Kasteelweide, schrijft het CDA Loon op Zand in een brief aan het college.

Het langdurig uitblijven van resultaten van het parkeeronderzoek, zo stelt de partij, vormt het grootste struikelblok voor de inrichting van de Kasteelweide.

"Om voor het zomerreces nog duidelijkheid te krijgen over de Kasteelweide moeten de resultaten van het parkeeronderzoek nu maar eens op tafel komen", zegt CDA-raadslid Gert-Jan van den Dries. "Er zijn genoeg resultaten bekend om nu eens te kijken of er wel of niet geparkeerd moet worden op de Kasteelweide."

De resultaten van het onderzoek hangen nauw samen met de ingediende zienswijzen door bewoners. Sinds de bestemmingsplanprocedure in september 2007 door het college in gang is gezet, zijn er 56 zienswijzen binnengekomen.

"Veel mensen maken daarin bezwaar tegen het parkeren op de Kasteelweide", aldus Van den Dries. "De beantwoording van die zienswijzen zorgt voor vertraging van de plannen. Zodra we weten of het parkeren op de Kasteelweide 'geen optie' is, kunnen we een aantal zienswijzen beter behandelen. Dan komt er schot in de zaak."

Volgens de CDA-fractie kan er dan 'hopelijk' nog voor de zomervakantie besluitvorming plaatsvinden over het bestemmingsplan. Van den Dries: "Dan kunnen de werkzaamheden in het najaar 2008 beginnen. En niet zoals het college aangeeft: 'pas duidelijkheid geven over de inrichting van de Kasteelweide in het najaar 2008'."