Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 08, 2008

Efteling dwarsboomt bouw Rosagaerde

KAATSHEUVEL - De (her)bouw van verpleeghuis Rosagaerde in Kaatsheuvel mag voorlopig nog niet starten van de rechter. De vergunning is geschorst op verzoek van attractiepark de Efteling.

Datzelfde geldt voor de bouw van een groot appartementencomplex aan de St. Josephstraat in Kaatsheuvel. Ook tegen dit bouwplan heeft de Efteling voorlopig met succes bezwaar tegen gemaakt bij de rechtbank in Breda.

De uitspraak is een tegenvaller voor de gemeente Loon op Zand, de stichting Maasduinen (waaronder Rosagaerde valt) en corporatie Casade Woondiensten.

De Efteling wilde met de rechtszaak voorkomen dat de bouw van start zou gaan voordat alle procedures rond de vergunningverlening waren afgerond.

Het attractiepark is bang dat de bouw van het nabijgelegen nieuwe verpleeghuis en het appartementencomplex negatieve gevolgen heeft voor de eigen vergunningen. Zo wordt de kans op klachten uit de omgeving groter, stelt de Efteling. Ook vreest het bedrijf straks minder evenementen en feesten in de avonduren te mogen houden, omdat strengere eisen gaan gelden.

De rechter heeft nu alleen nog naar de gevoerde procedures gekeken. Bij het plan voor de nieuwbouw van Rosagaerde (verpleeghuis met veertien zorgappartementen) hebben de partijen een steek laten vallen, zo luidt het oordeel. De stichting Maasduinen heeft het ontwerp later wat aangepast door de zolder met lessenaardak te vervangen door een plat dak. Volgens de rechter is dit gewijzigde plan ten onrechte niet meer voorgelegd aan de welstandscommissie en moeten de procedures dus deels over.

Verder vindt de rechter dat bij het plan van Casade voor de bouw van 51 huurwoningen en negentien eensgezinswoningen aan de St. Josephstraat beter aangetoond moet worden wat voor gevolgen dit plan heeft voor de activiteiten van de Efteling.

Alle betrokken partijen buigen zich nog over de gevolgen van de uitspraak, en de eventuele vertragingen die hierdoor kunnen ontstaan.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weer een flater eerste klas van het gemeentebestuur of terwijl "politiek begint waar het verstand ophoudt".
Al in een ver begin stadium is al door diverse ambtenaren de te verwachten problemen en aandachtspunten aangegeven. Maar ja, luisteren staat niet in het woordenboek van het bestuur.
terrecht dat De Efteling hierop reageerd.
Een ambtenaar (die het kan weten !!)

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Anonieme ambtenaar
Nadat er al reacties waren gegeven het is te hoog, veranderen ze snel een dak zodat het lager lijkt en men denkt, hoppa geregeld. In het enthousiasme vergeten ze vervolgens de welstandscommissie te raadplegen.
Ik blijf erbij minstens dat gebouw een halve slag keren.

groet Jacky

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Oh ja en er worden ook penthouses gebouwd met grote terassen, op het dak, dat staat in ieder geval op de site van Casade te lezen. Dit vraagt om moeilijkheden op je afroepen.

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Volkomen terecht dat de rechter bepaalt heeft dat er nog niet gebowd mag worden. Maar als alle procedures netjes afgehandeld zijn moet de efteling zich neerleggen bij de beslissing van de gemeente.Die aanpassing van Jacky kan ik overigens wel waarderen en die penthouse terrassen, ach, waarvoor eigenlijk, het kan ook zonder. En Henk, nu was het artikel duidelijk en is dus ook mijn reactie anders.

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Aan een ambtenaar die het kan weten: Ik ben het eens met wat je schrijft, maar ik vraag me wel af wat voor opleiding je genoten hebt. Wat een spelfouten, zeg!

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

efteling heeft niks te zeggen toch,gemeente is de baas.

08 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kijk er wordt al op me gereageerd voor ik iets gezegd heb :)
Nee Gerard, je hebt helemaal gelijk, als alle procedures goed gevolgd zijn moet men zich neerleggen bij de uiteindelijke beslissing. Dit geldt dus inderdaad ook voor de Efteling.

@ anoniem 1:
Verheerlijk ambtenaren aub niet, zij zijn het uiteindelijk die de vergunningaanvraag opstellen en zij zijn dus ook degene die steken hebben laten vallen. Het college van B&W gaat echt niet zelf met een potje tipex en een typmachine die aanvragen veranderen. Dat wordt ook weer gedaan door ambtenaren.

@ anoniem 3:
In dit geval hebben zowel de Efteling als de gemeente niets te zeggen en is de rechtbank in Breda de baas.

09 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@anoniem 1:

Mijn doel is bereikt, zie alle reacties.

En Henk, het college is het uiteindelijke orgaan wat beslist. En dit kan afwijken van het voorstel wat door een ambtenaar is gemaakt.

Gegroet mensen

09 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home