Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 04, 2008

Zorgen om Auberge de Moerse Hoeve

DONGEN/ DE MOER – Ondernemers op bedrijventerrein De Wildert in Dongen maken zich zorgen over de bereikbaarheid, als de plannen voor de Tilburgse rondweg (Noord Westtangent) ongewijzigd doorgaan. Het zou betekenen dat het verkeer van en naar de bedrijven straks kilometers om moet rijden. De gemeente Tilburg heeft nu beloofd nog eens serieus naar deze plannen te kijken.

Ondernemers aan de Heibloemstraat in De Moer hopen ook dat zij een snelle aansluiting houden op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Zij vrezen eveneens veel klanten kwijt te raken, als die in de toekomst vijf kilometer om moeten rijden.
De gemeente Tilburg is nog druk bezig met de verdere plannen voor de zogeheten Noordwesttangent, de rondweg door de stad. Een onderdeel van dit project zijn andere aansluitingen op deze weg. Tilburg kijkt nu of het plan aangepast moet worden om met name het Dongense industrieterrein De Wildert goed bereikbaar te houden. Op dit terrein zit een aantal grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld Coca Cola.

In de gemeente Loon op Zand zwengelde de VVD de discussie aan over de ‘afsluiting’ van de Heibloemstraat. Volgens het Loonse college biedt het Tilburgse plan echter ook voordelen. Zo zouden de Heibloemstraat en Moersedreef een stuk veiliger worden voor fietsers, omdat het vrachtverkeer op deze weg andere routes gaat zoeken. Volgens de exploitanten van De Moerse Hoeve die met hun horecazaak aan de Heibloemstraat zitten, is dat geen sterk argument. Volgens hen rijden er nauwelijks vrachtwagens op de Heibloemstraat. Voor zover zij weten, zijn er de laatste jaren ook geen ongelukken geweest met trucks en fietsers.