Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 02, 2008

Loon wil actie tegen crossers

LOON OP ZAND - Loon op Zand wil een einde maken aan de overlast van motorcrossers op het terrein 'de oude vloeivelden', het gebied tussen de Bergstraat en het Blauwe Meer.

Volgens het college lukt het tot dusver niet om de crossers van het terrein in Loon op Zand te weren. Daarom roept het de hulp in van politie en justitie. Door strengere controles moet de overlast afnemen.

De oude vloeivelden, een terrein van zo'n 10 hectare aan de rand van het dorp, is eigendom van de gemeente. Het gebied blijkt geliefd bij motorcrossers. "We hebben meerdere klachten uit de buurt gekregen. Vooral over geluidsoverlast", vertelt de Loonse wethouder Hans Waijers.

Volgens hem heeft de gemeente al het nodige gedaan om de motorcrossers van het terrein weg te houden. Zo is het gebied bijvoorbeeld omheind met prikkeldraad. Ook staan er borden met 'verboden toegang'. Maar al die maatregelen hebben tot nu toe niet het gewenste effect gehad, stelt Waijers vast.

"Op de één of andere manier weten de motorcrossers toch steeds op het terrein te komen. En meer dan dit kunnen we als gemeente eigenlijk niet doen", concludeert de wethouder.

Binnenkort kaart burgemeester Ria van Hoek de zaak aan bij politie en justitie in het zogeheten driehoeksoverleg. Ze legt het dringende verzoek neer om op deze locatie in Loon op Zand 'strafrechtelijk te handhaven.' Mogelijk dat controles en boetes de motorcrossers wel afschrikken, zo is de hoop.

Ook wil de gemeente via extra publicaties duidelijk maken dat dit gebied bij Loon op Zand echt een verboden terrein is voor 'onbevoegden.'

Het terrein 'de oude vloeivelden' is overigens licht vervuild. Maar de verontreiniging vormt geen gevaar voor de volksgezondheid, benadrukt Waijers.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je hoeft er maar langs te fietsen ,en dan zie je de aanhangwagens waar de crossmotoren op worden bevestigd langs de kant van de weg gevaarlijk geparkeerd staan , en de Politie kan hier niets tegen in brengen....... ?

03 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home