Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 02, 2008

Verzet tegen mall uit regio

WAALWIJK/Kaatsheuvel/TILBURG - Waalwijk ziet het plan voor een grote winkelmall bij Tilburg niet zitten. Wethouder Riné van Dongen (CDA, economische zaken) zegt dat deze week verschenen onderzoeksrapporten aantonen dat een mega-mall langs de Midden-Brabantweg bij Tilburg nadelig is voor de winkeliers en werkgelegenheid in Waalwijk.

Hoewel het officiële standpunt pas in augustus bepaald wordt, wil Van Dongen de gemeente Tilburg nu al 'adviseren' af te zien van het plan.

De onderzoeksrapporten zijn overigens niet eenduidig over de economische effecten van een Tilburgse winkelmall. Volgens het ene rapport zou een mall van 100.000 vierkante meter Waalwijk 27 banen kosten en Loon op Zand 11. Het andere rapport spreekt over een verlies van per saldo 184 banen in Waalwijk. De mall zou in Waalwijk 10 tot 15 procent weghalen van de bestedingen op het gebied van mode, boeken en sportartikelen. Voor een modestad als Waalwijk zou dat een flinke klap betekenen. De gunstigste cijfers zijn afkomstig uit het onderzoek dat in opdracht van Tilburg is uitgevoerd. De andere gegevens komen uit een onderzoek van Den Bosch, Breda, Eindhoven en Helmond.

Het Waalwijkse college gaat de resultaten nu nader analyseren. Volgens wethouder Van Dongen staat al wel vast dat de effecten van de mall negatief zijn voor Waalwijk. De mall biedt (eenzijdige) werkgelegenheid, maar zuigt elders ook banen en bestedingen weg. Dat komt slecht uit, omdat de ondernemers in Waalwijk toch al onder druk staan door ontwikkelingen op winkelgebied elders, zegt Van Dongen

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Waalwijk een modestad? Sinds wanneer?
En Waalwijk Tilburg is toch wel te rijden? Die banen in de Mall zullen toch niet uitsluitend voor Tilburgers zijn?

03 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home