Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 02, 2008

Ook TweeSteden is geheel rookvrij

TILBURG - In het TweeSteden ziekenhuis, zowel in Tilburg als Waalwijk, mag nergens meer gerookt worden.

Het ziekenhuis heeft gisteren, op de dag dat ook in de horeca en sport-, kunst- en cultuurinstellingen niet meer gerookt mag worden, alle rookruimten op slot gedaan.

Dat gebeurde tot verrassing van een groot aantal bezoekers en patiënten. Die zagen, bevestigt de woordvoerster van het ziekenhuis, dat bijvoorbeeld van de voormalige patiëntenrookkamers zelfs de deurklinken zijn verdwenen. Het ziekenhuis ontving inmiddels klachten over dat beleid.

"Toch gaan we daar niets aan veranderen", zegt Rob van Osch, als hoofd Arbo-advies verantwoordelijk voor de uitvoering van het nieuwe, strengere beleid. "We zullen goed uitleggen waarom we deze stap hebben gezet."

Patiënten, medewerkers en bezoekers kregen gisteren een folder uitgereikt met informatie. Daarop was 'een fris snoepje bevestigd' dat symbool staat voor de frisse lucht die het TweeSteden ziekenhuis in huis wil creëren.

Van Osch: "De rookruimten gaven veel overlast. Ze zijn niet goed af te sluiten. Daarnaast willen we een geheel rookvrij ziekenhuis zijn. Roken is bewezen ongezond. Wij willen een gezond en fris ziekenhuis zijn."

Verstokte rokers kunnen eventueel naar buiten. De verpleging mag echter niet helpen, door een bed te verplaatsen. Patiënten die niet zonder nicotine kunnen, zullen volgens Van Osch zelf andere keuzen gaan maken. "Misschien stoppen ze met roken. Of ze gaan naar een ander ziekenhuis."

Het St. Elisabeth Ziekenhuis laat weten dat daar het rookbeleid niet is aangescherpt. "De bestaande rookruimten blijven bestaan."

Commentaar: Het is bloedheet in het ziekenhuis. (geen airco).Inmiddels zijn er al patienten die op de kamer rookten naar huis gestuurd!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

mOest jij niet naar eindhoven vandaag?

02 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ligt ie nou tussen de patienten en de apparatuur stukskes te typen? Dan kan ie na terugkomst net zo goed naar Uruzgan. Succes jan en snel beter worden!

03 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home