Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 28, 2008

'Wegen De Moer straks veiliger'

DE MOER - De wegen Heibloemstraat en Moersedreef in De Moer worden een stuk veiliger voor met name fietsers als de verkeersplannen van Tilburg doorgaan.

Het vrachtverkeer op deze wegen neemt dan namelijk af. Dat stelt het college van Loon op Zand in reactie op vragen van de VVD.

De gemeente Tilburg is druk bezig met de verdere plannen voor de zogeheten Noordwesttangent, de rondweg rond de stad. Een onderdeel van dit plan is een andere aansluiting van de Heibloemstraat op deze weg. De VVD in Loon op Zand vreest voor de gevolgen. Volgen de partij wordt de Heibloemstraat in De Moer straks een soort doodlopende straat. Ze voorziet dat bedrijven aan deze weg de dupe worden van deze plannen, en wijst bijvoorbeeld op auberge De Moerse Hoeve en de kampeerboerderijen in de omgeving.

Deze ondernemers dreigen klanten te verliezen, wanneer mensen straks ver via Dongen om moeten gaan rijden, stellen de liberalen vast.

Maar het Loonse college ziet het toch anders. Volgens burgemeester en wethouders wordt de Heibloemstraat niet doodlopend, maar wordt de weg op een andere locatie aangesloten op de Noordwesttangent. "Door die andere aansluiting neemt de hoeveelheid doorgaand vrachtverkeer over de Heibloemstraat en Moersedreef af", stellen ze. "Dat komt ten goede aan de verkeersveiligheid, met name van de fietsers."

De VVD lijkt echter nog niet overtuigd