Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 27, 2008

De Efteling wil overleg over afsluiting straat

KAATSHEUVEL - Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel wil samen met de gemeente kijken naar eventuele alternatieven voor een afsluiting van de Eftelingsestraat voor fietsers tijdens de bouw van het vakantiepark Bosrijk.

De gemeente Loon op Zand heeft besloten fietsers tijdelijk van deze weg te weren, omdat er veel bouwverkeer rijdt.

De afsluiting voor fietsers ligt gevoelig bij een groep Kaatsheuvelnaren. De tegenstanders vinden dat deze populaire fietsroute te gemakkelijk voor een lange tijd wordt afgesloten. Ook de Efteling heeft deze geluiden opgevangen. Naar aanleiding van reacties van omwonenden heeft het attractiepark contact gezocht met de gemeente Loon op Zand. Er komt overleg over de afsluiting van de Eftelingsestraat voor fietsers. Daarbij wil de Efteling ook kijken naar eventuele alternatieven.

"De veiligheid moet in ieder geval voorop staan", zo stelt een woordvoerster van de Efteling

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Voor de zoveelste keer, De Efteling zorgt voor zoveel overlast, ze denken alleen maar aan uitbreiding en vernielen alles wat mooi is en rust geeft , ze verstoren heel de balans in de natuur (dieren), (het bos) en komen er mee weg onder het mom van economische groei..........................? Het kan toch niet waar zijn dat dit allemaal zomaar kan zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd, de gemeente heeft heel wat te verantwoorden ons insziens,maar er zal wel niets veranderen want zo gaat het al decennia lang .

01 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Welke balans zou de Efteling in hemelsnaam kunnen verstoren die nog niet verstoord was na de aanleg van de autoweg naar Loon / Tilburg?

Die 100 bomen tussen de achterkant van de Efteling en de horst zijn sinds aanleg van die snelweg helemaal niet meer van ecologisch belang.

02 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Beste Henk,
het gaat niet alleen over 100 bomen, het gaat onder meer over ALWEER 100 bomen. De Efteling denkt dat ze onmisbaar zijn voor de economie in de gemeente en dat ze zich daardoor meer kunnen permiteren dan anderen. Zelf protesteren ze ook tegen alles wat niet in hun straatje te pas komt en dat moeten we dan maar normaal vinden. Ik vind dat de Efteling zich net als iedereen zich moet houden aan de regels, niet meer en niet minder

02 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat doen ze toch ook? Er zijn netjes vergunningen aangevraagd, waar een paar hippies met te veel tijd het niet mee eens waren. Die hebben toen gezellig het hele bos omgetoverd tot hun eigen camping. Alle overlast en rommel die dat opleverde werd op de koop toegenomen, ze waren tenslotte de aarde aan het beschermen tegen boze enge ondernemers. De Efteling heeft ze lekker laten zitten en heeft alle bezwaarprocedures netjes afgewacht. De hippies wonnen de procedure, aanvraag werd aangepast en toen werd wel een bouwvergunning afgegeven. Dan moet jij me toch eens uitleggen aan welke regels de Efteling zich niet houdt?

03 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Beste Henk, wat die "hippies" toen gedaan hebben in die bomen daar was ik ook fel tegen omdat ze voor het bouwen van die hutten spijkers in de bomen hebben geslagen. En inderdaad, in deze heeft de efteling netjes gehandeld en alle procedures netjes afgewacht en het natuurverlies gecompenseerd, klasse. Maar genoeg is genoeg, ik wil dat straks mijn kleinkinderen ook nog kunnen genieten van de mooie natuur in onze prachtige gemeente.

04 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Blij dat we het eens zijn over GroenFront Gerard.
Maar denk je echt dat dat stuk bos tussen de Efteling zoveel natuurwaarde heeft of had? Dat hele stuk was toch al afgesneden van de Loonse en Drunense Duinen door die autoweg?
Ik mis hier echt natuurwaarde. Goed, iedere boom is een boom, maar het stuk bos maakte geen deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur en was op 2 viaducten na helemaal geisoleerd. Ik beloof je, als er ooit een aanvraag komt van de Efteling om aan de overkant van de autoweg te gaan bouwen of uitbreiden, dan sta ik met je op de barricades.

08 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home