Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 24, 2008

Geen 'verbod' voor paarden

KAATSHEUVEL - Menvereniging De Ketshoeve uit Kaatsheuvel heeft ook bezwaren tegen de tijdelijke afsluiting van de Eftelingsestraat voor paarden met rijtuig.

Eerder kwam al een groepje Kaatsheuvelnaren in verzet tegen het besluit om fietsers van deze weg te weren. Volgens de gemeente is de afsluiting nodig tijdens de bouw van Bosrijk, het toekomstige vakantiepark van de Efteling. Met al het bouwverkeer is het te gevaarlijk voor fietsers en paarden op die smalle weg, meent ze.

De fietsers mogen binnenkort niet meer over de Eftelingsestraat en een deel van de Kinkenpolder. Ze worden dan omgeleid via Europalaan en Horst. Volgens het comité Eftelingsestraat Open! wordt te gemakkelijk 'een van de drukste fietsroutes in Kaatsheuvel' afgesloten en dat voor heel lange tijd. Het pleit voor een onderzoek naar alternatieven.

Naast fietsers mogen ook paarden tijdelijk niet op de Eftelingsestraat. Menvereniging De Ketshoeve heeft daar grote moeite mee. Het is voor haar een belangrijke route, stelt voorzitter Cees van den Oetelaar. Nu moeten de paarden straks over veel drukkere wegen lopen, stelt hij. Van den Oetelaar vreest ook dat het straks een definitief verbod wordt. Bij de gemeente zijn er overigens nog geen officiële bezwaren tegen het bewuste verkeersbesluit binnengekomen.

VVD-raadslid Jacky Smit oppert om het oude fietspad vanaf de Horst langs de Eftelingsestraat (vlak langs het hek van de Efteling) tijdelijk in ere te herstellen. Nu is dat een voetpad, waar weinig mensen lopen door het vele onkruid en overhangende takken. Volgens Smit zorgt de afsluiting van de Eftelingsestraat voor veel beroering onder de inwoners.