Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 19, 2008

Kinderen halen met eigen boek 700 euro op

KAATSHEUVEL - De verkoop van het boek 'De 5 Girls' heeft 700 euro opgebracht voor de bouw van bibliotheken voor kinderen in kansarme landen.

Het boek is geschreven door vijf leerlingen van basisschool De Kinderboom in Kaatsheuvel: Elise Dingemans, Pooja van den Boogaard, Ernada MariƧ, Lotte Brouwers en Roos van Boxel.

Bij De Kinderboom is gisteren een cheque van 700 euro overhandigd aan de stichting van Z@ppelin en Nijntje, die zich inzetten voor de bouw van bibliotheken in arme landen. Zo is bijvoorbeeld in de hoofdstad van Zambia een bibliotheek geopend voor de kinderen daar. Het boek 'De 5 girls' - 'een spannende kinderboek vol avonturen' - is voor 3 euro per stuk verkocht voor dit goede doel. De vijf schrijvers hebben al plannen voor een vervolg.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zo zie je maar, initiatief genoeg, wie de jeugd heeft heeft de toekomst, keurig girls.

19 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home