Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 17, 2008

Nog lange weg te gaan voor bouw nieuwe sporthal Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De bouw van een nieuwe sporthal aan de rand van Kaatsheuvel laat nog wel enkele jaren op zich wachten.

Dat verwacht Casade Woondiensten, die als beoogd ontwikkelaar nauw bij deze plannen betrokken is. "Het is een mooi streven om over drie jaar met de bouw te starten", stelt Frans Desloover, vestigingsmanager van Casade in Kaatsheuvel.

Het bestuur van SMC, beheerder van sport- en sociaal-cultureel centrum De Werft, wil vaart zetten achter de bouw van een nieuwe sporthal aan de rand van het dorp. De plannen gaan allemaal veel te langzaam, vindt het. Daarbij uit het bestuur forse kritiek op de gemeente.

Nu gaat De Werft samen met andere partijen hard aan de slag om de plannen voor de nieuwe sporthal verder uit te werken. Het bestuur krijgt daarbij alle steun van Casade, aldus Desloover. Hij kan zich het ongeduld van SMC wel enigszins voorstellen. "Het had soms allemaal wel wat sneller gekund", meent hij. Een probleem is dat bij de huidige sporthal het één en ander moet gebeuren, zo moeten dak en vloer nodig aangepakt worden. "Als je helderheid hebt over nieuwbouw, kun je daar bij investeringen ook rekening mee houden", aldus Desloover. Het duurt overigens nog enkele jaren, voordat echt de eerste paal de grond in gaat, schat Casade in. Na de keuze voor een geschikte bouwplek volgen tijdrovende ruimtelijke procedures. "De bouw van de sporthal op zich hoeft niet zo veel tijd te kosten", verwacht Desloover.

De Werft wil dat de sporthal zo gebouwd wordt, dat later een uitbreiding met een sociaal-cultureel centrum mogelijk is. Dat laatste wijkt af van de plannen van de gemeente. Die is ook voor een verhuizing van de sporthal naar de rand van Kaatsheuvel, maar wil een nieuw sociaal-cultureel centrum (Carré) in het centrum van het dorp. Het is een belangrijk onderdeel van het plan voor een nieuw levendig centrum: het Bruisend Dorpshart. Casade wil bij de ontwikkeling van een nieuw sociaal-cultureel centrum ook graag een rol spelen