Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 14, 2008

Geduld met 'Dorpshart' raakt op

KAATSHEUVEL Het plan voor een nieuw levendig centrum in Kaatsheuvel, het Bruisend Dorpshart, zorgt weer voor ophef.

Het bestuur van SMC, beheerder van De Werft in Kaatsheuvel, is het lange wachten beu. Het wil nu wel eens helderheid over de toekomst van sport- en sociaal cultureel centrum De Werft, en heeft forse kritiek op de gemeente. „We zijn zeker gefrustreerd. Ze horen wel, maar ze luisteren niet”, stelt voorzitter Tjeu Eijkemans.

Het bestuur van SMC gaat daarom de eigen koers varen. Samen met andere partijen wil het nu vaart zetten achter de bouw van een nieuwe sporthal aan de rand van Kaatsheuvel. Het ontwerp moet zo zijn, dat een uitbreiding met een sociaal-cultureel centrum later mogelijk is. Dat laatste staat haaks op de plannen van de gemeente voor het Bruisend Dorpshart. Naast woningen en horeca moet er in de omgeving van de Nieuwe Markt ook een sociaal cultureel gebouw (Carré) komen. Daarbij leek een belangrijke rol weggelegd voor de SMC.

In een brief aan de gemeente schrijft het bestuur dat besloten is om de inzet voor het Bruisend Dorpshart te ‘minimaliseren’, en met de plannen voor de sporthal niet langer meer te wachten. Zo maakt directeur Wil van Amelsfoort zich zorgen over het personeel, nu het allemaal zo lang duurt. „Een raadslid roept maar wat, en dan neemt de onrust onder de medewerkers weer toe.” Een ander probleem is dat het dak van de huidige sporthal aan vervanging toe is. Ook moet de vloer van de hal voorzien worden van een toplaag. De kritiek op de communicatie door de gemeente is fors. Er is bijvoorbeeld nooit een officiële reactie gekomen op een brief van 17 april, met uitzondering van een bewijs van ontvangst, stelt het bestuur. Voorzitter Eijkemans hekelt de bureaucratie van de gemeente. „Als je één vraag stelt, krijg je er tien terug.” Hij heeft partner Casade op de hoogte gesteld van het besluit.

Wethouder Wim Aussems (Accommodaties en deel Dorpshart) kan zich de frustraties wel voorstellen. „We vinden allemaal dat het te lang heeft geduurd. College, politiek, iedereen.” Hij beaamt dat de actieve communicatie beter had gekund, maar dat De Werft wel over alle informatie beschikte.
Volgens Aussems wordt nu met de nieuwe projectgroep vol gas gegeven met de plannen voor het dorpshart. Als alles meezit, zou de bouw dan begin 2010 kunnen starten. Aussems verwacht geen definitieve breuk tussen de gemeente en SMC. „We willen eigenlijk allemaal hetzelfde, en hebben elkaar nodig. ”

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

O raakt dat nu pas op?Bij de kaatsheuvelse bevolking is dat al lang op volgens mij!

25 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home