Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 14, 2008

Uitbaters Kiosk willen theehuisje bouwen op Kasteelweide

Loon op Zand – De uitbaters van Café Basserie De Kiosk, Joris Goutziers en Fred van der Velden willen een theehuisje met een terras bouwen op de Kasteelweide. In het huisje moet plaats zijn voor een uitgiftebar, twee toiletten en een ruimte voor opslag. Het plan werd deze week gepresenteerd in de commissievergadering Fysieke omgeving en Milieu.

“Ons terras van de Kiosk zit op mooie zomerdagen bomvol. Mensen die nu voorbij fietsen kunnen dan lekker op het terras van het theehuisje iets drinken”, aldus van der Velden, die het helemaal ziet zitten. Volgens hem zal het huisje zeker geen dienst gaan doen als café. Er zal ook geen harde muziek gedraaid worden. “Misschien draaien we wel muziek van Beethoven of Bach. Het moet een gezellige plek worden waar vader en moeder een kop koffie of thee of een biertje kunnen drinken en waar de kinderen lekker op de weide kunnen spelen. Het moet sfeer uitstralen”, aldus Goutziers. Omdat het theehuisje alleen in de zomermaanden open zal zijn is het de bedoeling om een vlonder te onder het terras te leggen die in de winterdag opgeborgen kan worden. Als de gemeente toestemming geeft, wordt het huisje gebouwd in de stijl van het kasteeltje. “Mensen moeten het idee hebben dat het theehuisje er al eeuwen staat en bij het kasteel hoort. En het moet we ook nog staan als wij er niet meer zijn”, aldus van der Velden. De twee vinden hun idee een verrijking van het toerisme in het dorp. “Door op deze locatie iets gezelligs te creëren kunnen we straks de mensen die in de bungalows van de Efteling komen logeren ook nog iets bieden”, aldus Goutziers. Volgens de twee zal het huisje ongetwijfeld ook inwoners van Loon op zand naar vertrouwd maken met de weide. “Je gaat hier niet volop in het zicht zitten picknicken”. Omdat het huisje aan de laan naar het kasteel gepland is staat het niet in de weg bij evenementen. “We kunnen eventueel onze diensten aanbieden en de toiletten openstellen”. Alle partijen, behalve de PvdA voelen wel iets voor het idee van de initiatiefnemers, zo bleek dinsdag. Wethouder Hans Waijers (CDA) bleek vooralsnog niet zo enthousiast: “Maar als U vindt dat het huisje er moet komen dan wil ik het graag met U bespreken”, aldus de wethouder.