Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 13, 2008

Molenwijck-Zuid laat historische kokers achter

LOON OP ZAND - Wie over honderd jaar flink gaat graven bij de nieuwbouwwijk Molenwijck-Zuid in Loon op Zand, doet mogelijk een bijzondere historische vondst.

In de grond zitten sinds gisteren tientallen pvc-buisjes met spullen uit het jaar 2008: foto's van Loonse gezinnen, koopaktes of een oude sigaret, met daarbij de prijs van een pakje Marlboro, anno juni 2008.

De pvc-kokers hebben alles te maken met de officiƫle start van het bouwplan Molenwijck-Zuid, fase 2. De toekomstige bewoners kwamen gisteren alvast op de bouwlocatie bijeen om de kokers bij hun eigen kavel in de grond te stoppen: velen gewapend met schop en paraplu. Wie weet, vindt het verre nageslacht de buisjes met inhoud ooit terug.

Maar voorlopig blijven de kokers nog wel even in de grond zitten. Want de bouw van Molenwijck- Zuid, fase 2 is nog maar net gestart. Bij dit grootschalige project zijn veel partijen betrokken, zoals bouwbedrijf Pepping, Van Besouw Beheer, Casade en architectenbureau Visser en Bouman. Er zijn al zo'n veertig woningen in de wijk gebouwd (fase 1), nu komen er daar nog eens zo'n zestig bij. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen, waaronder een flink aantal voor starters en senioren. Rond mei volgend jaar moet de bouw van de woningen ver klaar zijn. "Voor Loon op Zand is dit een fors uitbreidingsplan", stelde wethouder Hans Waijers bij de officiƫle starthandeling vast. Een historisch moment dus. Waijers stopte daarom namens de gemeente ook een koker in de grond, met daarin een speciale oorkonde met historische feiten van nu, als de bouw van Bosrijk en de ombouw van de N261. Daar zullen ze in het jaar 21o8 nog van opkijken

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Welnee, tegen die tijd hebben ze het veel te druk met plannen maken over het bruisend dorpshart

15 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waijers vergeet de burger weer eens en had beter de wens voor particuliere bouwkavels in zijn kokerje kunnen stoppen!!!

15 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home