Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 12, 2008

Verzet tegen Kets West II houdt aan

KAATSHEUVEL - Buurtcomité Zuidhollandsedijk blijft zich fel verzetten tegen de aanleg van bedrijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel.

Woordvoerder Cees de Jager zegt juridische stappen niet uit te sluiten, wanneer de gemeente de plannen door wil zetten.

Die kans lijkt groot. De gemeente wil juist vaart zetten achter Kets West II. Volgens wethouder Hans Waijers zitten ondernemers te springen om extra bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. "We hebben een wachtlijst."

De plannen voor Kets West II leven al jaren. De gemeente wil een nieuw bedrijventerrein aanleggen in het gebied tussen de Zuidhollandsedijk, Antoniusstraat, Capelsestraat en bedrijventerrein Kest West I. Het gaat voorlopig om een terrein van zes hectare.

Volgens Waijers wordt het tijd dat nu echt knopen doorgehakt worden. "Ondernemers vragen regelmatig hoe het nu met de Kets West II staat." De aanleg komt een stuk dichterbij als de gemeenteraad eind deze maand met het bestemmingsplan Kets West II instemt. De eerste kavels kunnen dan eind dit jaar uitgegeven worden. Tegenstanders van het plan zeggen verrast te zijn dat de politiek nu voor zo'n belangrijk besluit staat. "We hebben in het verleden vaak geprotesteerd tegen het plan. Toen werd het stil en hebben we zeker een jaar niets van de gemeente gehoord", stelt De Jager namens het Buurtcomité Zuidhollandsedijk, waarbij 38 bewoners zijn aangesloten. "En nu ligt er opeens een nieuw bestemmingsplan." Waijers benadrukt dat echter alles volgens de regels is verlopen, al had de communicatie 'mogelijk wat beter gekund'.

Bewoners van de Zuidhollandsedijk legden dinsdagavond nog eens hun bezwaren voor aan de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. Volgens hen wordt het laatste open agrarisch gebied tussen Sprang-Capelle en Kaatsheuvel volgebouwd. Verder leidt het tot veel extra (vracht)verkeer naar Sprang- Capelle, zo stellen ze. Ook zou het plan risico's opleveren voor de vele fietsende jeugd op de Capelsestraat. En het woongenot is in het geding, vinden ze.

De politiek vroeg ook speciale aandacht voor de verkeersveiligheid en het goed inpassen van het bedrijventerrein in de omgeving. Wel lijkt een meerderheid eind deze maand het bestemmingsplan vast te willen stellen.

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Blijkbaar heeft de gemeente kaatsheuvel wel voldoende tijd om zich hard te maken voor ondernemers die bedrijsgrond willen. De particulier die zelf een huisje wil bouwen telt niet in Kaatsheuvel. Kijk naar waalwijk waar ze wel naar de burger luisteren, daar kan het blijkbaar wel met plan Waesgeerd

12 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik zou zeggen: Pak je biezen en op naar waalwijk, daaaaag!

ps. het is de gemeente loon op zand, niet kaatsheuvel

13 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waarom zo'n reaktie op iemand zijn mening? Het is waar dat de heren wethouders de laatste jaren niet goed communiceren binnen de gemeente. (Bruisend dorpshart, samenwerking sociale voorzieningen, kasteelweide, afsluiting hoge steenweg, aanleg zuidelijke aansluiting Loon op Zand etc.) Dan is het juist dat burgers op deze manier hun ongenoegen daarover mogen uiten. Als je dat niet bevalt dan moet je maar dikke vriendjes worden met de wethouders in onze gemeente of je bent het al.

14 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik moet vriendjes worden met een wethouder omdat anderen lopen te klagen dat er niet naar ze geluisterd wordt? Mij ontgaat je logica een beetje.

En de eerste reactie hierboven heeft ook weinig relatie met het artikel. Er staat:
"Volgens hen (de bewoners vd zuidhollandsedijk) wordt het laatste open agrarisch gebied tussen Sprang-Capelle en Kaatsheuvel volgebouwd."

En dan begin je over het bouwen van een eigen huis? Iets met een klok en een lepel?

16 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik wil mijn solidariteit uispreken aan de bewoners rondom dit terrein. Waarom nog meer industrie in onze gemeente?! Als groene gemeente moeten we zuinig zijn op onze natuur! Bovendien komt de verkeersveiligheid in het geding.

Industrieterrein tussen de twee wijken(Zuidhollandsedijksedijk en Antonniusstraat)vind ik een onbegrijpelijke zet. NIET DOEN DUS!

16 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Maurice, het is geen natuur, het is een open agrarisch gebied.
En waar had je het industrieterrein dan gewild?

17 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Het is inderdaad open agrarisch gebied met grote natuurwaarde. Voor mij heeft onze gemeente voldoende industrie.

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik lees in jullie partijprogramma:

"De PvdA vindt dat in Loon op Zand een krachtig werkgelegenheidsbeleid moet worden gevoerd, gericht op het verwerven en behouden van arbeidsplaatsen. Wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de gemeente zelf moet mogelijk zijn. Daarom is een actief beleid op lokaal en regionaal niveau noodzakelijk."

Dit creeert toch arbeidsplaatsen?

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat klopt maar in ons programma staat verder dat wij zuinig willen zijn op onze natuur!

Bij het verwerven en behouden van arbeidsplaatsen leggen wij niet het accent op het uitbreiden met industrie maar onder andere meer in de groene sector (toerisme en recreatie) en detailhandel.

Wij willen het groene (dorpse) karakter van onze gemeente behouden.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik begrijp je punt, maar ik denk dat er maar weinig toeristen afkomen op het groene karakter van die weilanden die daar liggen. Die komen voor de Efteling, het golfterrein en de Loonsche en drunense duinen.
En ook detailhandel en de toeristische sector moeten bevoorraad worden. Daar is dan weer industrie voor nodig. Die zul je dus ergens moeten vestigen, of hanteren we het NIMBY principe in onze gemeente?

20 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home