Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 10, 2008

Kaatsheuvelse fietser willen samen 100.000 meter klimmen


Kaatsheuvelse fietser willen samen 100.000 meter klimmen

Kaatsheuvel – Vandaag is de grote dag voor tien Kaatsheuvelse vrienden. Ze vertrekken vanmiddag naar Italië om in zes dagen de Italiaanse Dolomietenstraat te gaan fietsen. De jongste lis is 39, de oudste 52 jaar. De Kaatsheuvelse Fiets Club zoals de tien zich noemen kennen elkaar al jaren. In 2005 fietsten ze de Koninginnenrit van de Tour de France en bedwongen de Col du Galibier en de Alpe d'Huez. “Maar deze wordt heel wat zwaarder, want we gezamenlijk 100.000 meter klimmen”, legt Toni Smits(39) uit.

Volgens hem wordt vaak beweerd dat de bergen van de Giro gemakkelijker te bedwingen zijn dan die van de Tour, maar niets is minder waar. “De Tour wordt gewoon door de renners zwaarder gemaakt”, weet Gerrit van Os (45). Voor de tocht is een heus clubblad met een draaiboek gemaakt. “We gaan wel voor ons plezier maar het zal elke dag toch wel een strijd worden wie het eerst boven is”, vertelt Erik Poelen (46). Hij heeft de handicaps vastgesteld. “Iemand die jong en licht is krijgt op voorhand al strafpunten. Het oudste lid krijgt juist strafpunten in mindering gebracht.

De taken zijn vooraf goed verdeeld. Zo is er een ‘swanjeur’ (verzorger) aangewezen, een ‘mechanieker’ , en een verantwoordelijke voor de barbecue. De tien zijn goed getraind. “We fietsen elke zondagochtend en zijn onlangs op trainingskamp in Limburg geweest”, zijn vertelt van Os. Trots toont hij zijn gladgeschoren benen. “Je moet er puik uitzien als je zo’n trip aangaat”, vindt hij. “Voor ons hoeft dat niet”, zeggen Smits en Poelen. “Wij fietsen hem met z’n met ongeschoren benen zo voorbij!”, De tien nemen geen reservefietsen mee. “Als er eentje zich in de kreukels rijd dan mag hij foto’s maken”, aldus van Os. Volgens de heren is de sfeer in de groep prima. Dat is volgens hen te wijten aan het feit dat er geen vrouwen meegaan. “Die hebben ze in Italië voldoende”, grapt Smits. Bij de tien, (waaronder zeven eigenaren van een onderneming) staat de veiligheid voorop. “We hebben beloofd het voorzicht aan te doen en dat we weer heel thuis komen bij onze vrouwen”, aldus Poelen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

VEEL SUCCES MET JULLIE MISSIE

11 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home