Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 07, 2008

Wegenerkranten sturen brandbrief naar Mecom

DEN BOSCH - De journalistieke leiding van alle zeven Wegenerkranten, waaronder BN/De Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad, gaat een brandbrief sturen aan de nieuwe eigenaar Mecom.
De hoofdredacteuren, redactieraden en redactiecommissies kwamen vrijdag in Den Bosch voor crisisberaad bijeen. Volgens hen kijkt het bedrijf alleen nog naar het belang van de aandeelhouders.

Ze vinden dat daardoor het belang van de lezers, de regio, de werknemers en de kranten als cultuurgoed steeds meer in de knel komen. Dit gaat volgens hen ten koste van een gezonde toekomst van uitgeverijen.

De zeven Wegenerkranten worden al jaren geconfronteerd met bezuinigingen en reorganisaties. Daardoor ontstaat een steeds hogere werkdruk, wat ten koste gaat van de journalistieke kwaliteit van die dagbladen.

De zeven hoofdredacteuren sturen hierover nu een verontruste brief naar de Britse Mecom-topman en krantenmagnaat David Montgomery.