Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 05, 2008

Muziekverenigingen zoeken jeugd

LOON OP ZAND - De terugloop van het aantal jeugdleden baart de muziekverenigingen in de gemeente Loon op Zand veel zorgen.

Gemeente en verenigingen zoeken samen naar een oplossing voor dit probleem. De hoop is daarbij ook gevestigd op scholen, die de jongeren warm moeten krijgen voor muziek.

De gemeente heeft met zes grote muziekverenigingen gesprekken gevoerd: Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel, Sophia's Vereniging, St. Joachim, Drumband Prins Maurits, Tamboer en Majorettenkorps Beatrix en Concordia.

Aanleiding vormden eerdere bezuinigingen op het muziekonderwijs. Zo besloot de gemeenteraad in 2004 om de subsidie voor het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) in Waalwijk en het Factorium in Tilburg stop te zetten. Uit de gesprekken met de muziekverenigingen komt één probleem duidelijk naar voren, stelt de gemeente. Het aantal nieuwe leden loopt terug. "Er is een nijpend tekort aan participatie vanuit de jeugd", concludeert de gemeente. Het streven is om meer jeugd te bereiken door een verdere samenwerking tussen de muziekverenigingen. Maar ook willen ze de banden aanhalen met basisscholen. Het moet onder meer leiden tot meer promotie en sprekende muziekprojecten.

De politiek buigt zich maandag over het muziekonderwijs, en de vraag welke rol de gemeente hierbij kan spelen. De commissie Mens en Maatschappij begint om 19.30 uur.
Doorsturen