Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 03, 2008

Klapstoelenconcert overdekt

KAATSHEUVEL - Het derde Klapstoelenconcert in Kaatsheuvel is donderdag op het Wilhelminaplein voor het eerst gedeeltelijk overdekt.

Het concert, met als doel behoud van de Sint Jozefkerk, begint om 19.30 uur.

In het Jaar van het Religieus Erfgoed wordt het evenement door de provincie financieel ondersteund. De organisatie kan zo tenten voor de muzikanten en een deel van het publiek huren. Met de kerk op de achtergrond treden onder meer KC en de Bees van muziekschool De Heraut op. Dansschool Dydans komt met een toepasselijke uitvoering. Het opleidingsorkest Harmonie Kaatsheuvel brengt goed in het gehoor liggende muziekstukken. De Levensgenieters zorgen voor de vrolijke noot. Lilian Grootswagers van Stichting STERK is blij met al deze vrijwillige bijdragen. "Ze zijn een voorbeeld van burgerbetrokkenheid bij erfgoed."

De St. Jozefkerk staat al drie jaar leeg. De gemeente Loon op Zand heeft een sloopvergunning afgegeven, maar volgens STERK is de strijd nog niet gestreden.