Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juni 02, 2008

Festival Wereldwijd vol muziek, dans en zon

KAATSHEUVEL - Het jaarlijkse multiculturele festival Wereldwijd in de gemeente Loon op Zand is mede door het mooie weer een succes geworden.

Ondanks de concurrentie van het voetbal waren toch zo'n duizend bezoekers naar het festivalterrein bij de Kuip in Loon op Zand gekomen.

Naast de talrijke standjes met exotische gerechten was er veel muziek te horen. Uitschieters waren de Indian Magic @ Dancing Dolls. Hun virtuoos slagwerk in combinatie met poppenspel en bewegingen brachten het publiek in vervoering. De vrolijke Zuid-Amerikaanse dansgroep Latinas4life wist zelfs de bekende Loonse Gaby van Oekel op het podium te krijgen. "Het doel van de groep is met Latijns Amerikaanse muziek de wereld te veroveren", legt een van de leden uit. Anderen, zoals de djembegroep van de Kaatsheuvelse Volksuniversiteit, proberen lokale bekendheid te krijgen.

Tussen de standjes in zit Albert Beerens aan een tafeltje. "Het is hier gezellig en een pilsje is hier 50 cent goedkoper dan in het café", zegt hij met een brede lach.

Voorzitter Maria Dierckxsens van Wereldwijd is vol lof over de vrijwilligers van de Kuip, de scouting en Crossroads. Minder te spreken is ze over de medewerking van de gemeente Loon op Zand die ervoor zou zorgen dat de Klokkenlaan tijdens het evenement een eenrichtingsstraat zou zijn.

"De gemeente heeft 500 euro in rekening gebracht en helemaal niets gedaan. De persoon waar we afspraken mee hebben gemaakt, is vertrokken en nu loopt het verkeer helemaal vast".

Het festival wordt volgend jaar weer in Loon op Zand gehouden. "Als we naar het Marktplein in Kaatsheuvel gaan, wordt het nooit zo knus. Hier zit je lekker afgesloten en midden in het groen", aldus vrijwilliger Peter Swaans. Zijn mening wordt gedeeld door vele bezoekers.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ook Kaatsheuvel heeft 'n lokatie c.q. voetbalveld in het groen.
Wat te denken van de voetbalvelden Berkdijk en Desk.

02 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Festival Wereldwijd was in Kaatsheuvel geen succes. In Loon op Zand is het al jaren een groot evenement wat duidelijk zijn plek heeft gevonden. De samenwerking met de vrijwilligers van de scouting en De Kuip is een goude, het ontbrak me als bezoeker aan niets en het was tot in de puntjes verzorgd!

02 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home