Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 01, 2008

“June gaat een gouden toekomst tegemoet”.

150 Puppy’s lopen hun eerste show op clubdag in de Werft in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het is 7.30 als de eerste deelnemers aan de puppydag in Kaatsheuvel arriveren. “De clubdag begint pas om 10 uur maar er zijn mensen die geen minuut willen missen van de Brabantse gezelligheid”, vertelt vicevoorzitter van de 1600 leden tellende Waalwijkse Kynologenvereniging e.o. Arjan van Bladel. De vereniging is eigenlijk thuis aan de Baan in Kaatsheuvel, maar daar zijn we teveel afhankelijk van het weer. Daarom zijn we uitgeweken naar de Werft”, aldus van Bladel.

De grote zaal van de Werft is feestelijk aangekleed en de baasjes en hun honden zijn van plan er een leuke dag van te maken. “Normaal komen rassen tegen elkaar uit, maar nu wordt alles door elkaar gemixt en valt er elke ronde een hond af”, vertelt Emmy van Dorst. Ze is met haar hond Indy, een Samjeed van een half jaar oud van Haghorst naar Kaatsheuvel gekomen om haar hond van een half jaar oud te laten keuren.

Op een tafel staat Promice, een tien maanden oude Bearded Collie. Hij heeft wel wat weg van Samsom. Zijn baasje Anniek Meffet uit Drunen kamt hem met veel zorg. Je kunt zien dat de hond is al vaker op show geweest. “Dit is lekker ontspannend voor hem en zo leert hij met andere honden omgaan” vertelt zijn baasje.

Naast haar staat de elf weken oude June, een Lhasa Apso kaarsrecht op tafel. “Het is een pup uit een nest van zes. Twee heb ik er al verkocht maar deze wil ik zelf houden”,vertelt Leonie van Denderen uit Beek en Donk. Om 11 uur is het dan eindelijk zover dat de honden de ring in mogen. De kleine June heeft meer oog voor wat rond haar heen gebeurt dan voor de keurmeesters.

Omdat alle rassen door elkaar in de ring lopen is het volgens de keurmeesters moeilijk jureren. Het is eigenlijk appels met peren vergelijken, vind keurmeester Mampai. Met bijzondere belangstelling kijkt ze naar de jonge June. “De hond is erg mooi gebouwd.”, zegt ze hardop. Ook Promice, de Brearded Collie oogst veel bewondering. Beide honden slagen dan ook met vlag en wimpel en gaan door naar de volgende ronde. Ook de volgende rondes overleven ze met gemak. Volgens keurmeester Thomas Howellsis de kwaliteit over het algemeen zeer hoog en gaat June een gouden toekomst tegemoet. De organisatie is tevreden. “Dat mag wel ook want het is de 18e keer dat we dit organiseren”, aldus de van Bladel die nog even aanstipt dat de vereniging ook puppytrainingen verzorgt