Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 06, 2008

Klapstoelenconcert St. Jozefkerk druk bezocht

De bestuursrechter gaat uitmaken of de gemeente Loon op Zand terecht de verleende vergunning heeft ingetrokken om de Sint Jozefkerk tijdens de kerstdagen in het licht te zetten.

De gemeente gaf in eerste instantie een vergunning af om de kerk tijdens de kerst van 2007 in het licht te zetten, maar trok deze vergunning een dag later weer in. Dit maakte de buurtbewoners donderdagavond bekend tijdens het derde klapstoelenconcert wat ten behoeve van het behoud van de kerk op het Wilhelminaplein werd gehouden, en honderden bezoekers trok.

Veel inwoners van Kaatsheuvel, zo blijkt hebben er een OZB verhoging voor over als Sint Jozefkerk behouden blijft. De meeste van ondervraagden willen het gebouw, dat een historische waarde heeft voor de inwoners Kaatsheuvel behouden. Niet dat ze veel hebben maar de kerk maar de bijzondere bouw en de ligging is van doorslaggevende aard voor de sympathiesanten.