Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 07, 2008

Vaart achter bouw winkels en woningen in hart Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De sloop van de winkelpanden op de hoek van de Hoofdstraat en de Peperstraat in Kaatsheuvel begint naar verwachting net na de bouwvak.

In september kan aannemingsbedrijf Verschure dan op deze plek met nieuwbouw starten.

De bouw van het nieuwe complex (drie winkelruimtes en acht huurappartementen) zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De bouwplek ligt midden in het centrum van Kaatsheuvel. "Je hebt daar te maken met veel winkels, drukke straten. Dat vraagt dus om veel overleg met de buurt, zoals de ondernemers", aldus Jan Verschure, directeur van aannemingsbedrijf Verschure. "Verder is een heel strakke planning nodig om de overlast zoveel mogelijk te beperken."

De bouw neemt naar verwachting een kleine vijftien maanden in beslag.

Verschure bouwt in opdracht van Woningstichting Geertruidenberg. Deze corporatie heeft al lang plannen om op deze opvallende plek in het Kaatsheuvelse centrum een nieuw complex te bouwen. De vergunningen zijn nu rond. Na twee jaar van voorbereiding gaan de sloopwerkzaamheden binnenkort dus van start.

Het voormalige pand van Kantoorboekhandel Van Gils gaat tegen de vlakte. Datzelfde geldt voor de winkel van De Vries Kleding. Half juli gaat deze zaak dicht. De Vries stopt dan ook na ruim veertig jaar met de kledingwinkel in Kaatsheuvel en gaat alleen nog verder met de twee andere filialen in Raamsdonksveer en Made. Naast de zaak van De Vries gaat ook een derde pand tegen de vlakte. Dat staat inmiddels leeg en de ramen zijn dichtgetimmerd.

Over het ontwerp van het nieuwe gebouw is lang nagedacht. Een eerder plan vond de gemeente te massaal. Nu verrijst een statig pand in dertiger-jarenstijl met donkerrode stenen. In het gebouw komen acht ruime, luxe huurappartementen. Achter het gebouw komen negen parkeerplaatsen. Welke winkels zich in het complex gaan vestigen, is nog niet bekend.

Volgens de gemeente sluit het huidige ontwerp mooi aan bij het nieuwe winkelgebied en de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel, het Bruisend Dorpshart