Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 07, 2008

Roep om viaduct over N261


LOON OP ZAND - Een overgrote meerderheid van de inwoners van Loon op Zand is tegen een afsluiting van de Hoge Steenweg.

De meesten zien in de toekomst het liefst een viaduct bij het huidige kruispunt Hoge Steenweg/N261, zodat een goede en snelle route naar Kaatsheuvel blijft. Die conclusie trekken de PvdA, VVD, GroenLinks en SP na een bliksemonderzoek in het dorp.

De drukke N261 tussen Tilburg en Waalwijk gaat flink op de schop. Voor Loon op Zand is het een ingrijpend plan. Ten zuiden van het dorp moet een nieuwe aansluiting op de N261 komen. De huidige aansluiting op de Hoge Steenweg vervalt dan. Dat heeft grote gevolgen voor het verkeer in het dorp zelf. Als het aan het Loonse college ligt, wordt de Hoge Steenweg in de toekomst een doodlopende weg voor auto's. Parallel aan de N261 wordt dan een nieuwe weg aangelegd.

Volgens de Loonse oppositiepartijen ligt de afsluiting van de Hoge Steenweg erg gevoelig in het dorp.

Reden om een grote enquête onder de inwoners te houden met als belangrijkste vraag: moet de Hoge Steenweg wel of niet afgesloten worden als verbindingsweg naar Kaatsheuvel?

Van de vijfhonderd ondervraagden heeft ruim de helft gereageerd. Volgens de initiatiefnemers blijkt uit de streekproef dat '83 procent van de bevolking' een viaduct wil bij het huidige kruispunt Hoge Steenweg/N261, zodat het verkeer gewoon nog via de Hoge Steenweg, De Horst en Heideweg naar Kaatsheuvel kan rijden. De tegenstanders van een afsluiting van de Hoge Steenweg vrezen onder meer dat Loon op Zand verder geïsoleerd raakt en de binding met Kaatsheuvel verliest als deze plannen doorgaan.

De resultaten van de enquête werden vandaag in Loon op Zand voorgelegd aan burgemeester en wethouders en leden van Provinciale Staten, die het traject ook in in de Duinexpress gingen verkennen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

die in de bus, was dat de josti band die het geheel met een muziekske kwam opluisteren?

12 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home