Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 12, 2008

'Viaduct bij N261 verdient studie'

LOON OP ZAND - Loon op Zand moet zich bij de provincie hard maken voor een onderzoek naar de aanleg van een viaduct of tunnel bij de kruising Hoge Steen- weg/N261. Als dat plan buiten beeld blijft, is dat een gemiste kans voor het dorp Loon op Zand.

Dat vinden de oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en VVD.

Begin juli is er overleg tussen provincie en betrokken gemeenten over de toekomstige ombouw van de N261 tussen Waalwijk en Tilburg. Belangrijk onderdeel van het plan is een heel nieuwe aansluiting op de N261 ten zuiden van het dorp Loon op Zand. De huidige aansluiting op de Hoge Steenweg vervalt dan. Deze weg wordt een doodlopende straat, zo is het plan. Maar er is veel verzet tegen het helemaal afsluiten van de Hoge Steenweg, concluderen PvdA, VVD, GroenLinks en SP na een enquête in Loon op Zand. 83 procent van de ondervraagden wil de Hoge Steenweg open houden, zodat een goede, snelle en veilige route naar Kaatsheuvel blijft. Dat kan bijvoorbeeld door de aanleg van een viaduct of tunnel bij de kruising Hoge Steenweg/N261. Onderzoek kan uitwijzen of zo'n plan haalbaar is en echt voordelen biedt voor Loon op Zand als het gaat om verkeersveiligheid, leefbaarheid en toerisme in het dorp.

Volgens wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) gaat hij zeker met de provincie praten over de resultaten van de enquête. "Zo'n signaal kun je niet negeren. Of het echt tot een onderzoek komt, zal later blijken."