Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 18, 2008

'Desk moet vasthouden wat bereikt is'

KAATSHEUVEL - Voetbalvereniging DESK acht jaar geleden of nu. Het verschil is enorm. Toen een club die organisatorisch en financieel in de hoek zat waar de klappen vallen.

Nu heeft de hoofdklasser zijn zaken goed op de rit staan, het elan bij de club spat eraf. Voorzitter Piet Henskens, die onlangs bekendmaakte dat hij in januari aftreedt, neemt dan ook met een gerust hart afscheid.

Of hij de club kon adviseren met betrekking tot de privatisering. Zo werd hij eind jaren negentig bij DESK betrokken. "Ik had met andere bestuurlijke functies veel contact met de gemeente. Bovendien speelde ik zelf in het zevende. En mijn zoontje wilde bij DESK gaan voetballen. Vandaar dat ik wel iets voor DESK wilde doen."

Toen niet veel later Henskens (54) meer vrije tijd kreeg, stond de club al heel snel op de stoep: er werd een nieuwe voorzitter gezocht. "Daar heb ik lang over nagedacht. Financieel zag het er niet goed uit, er waren te weinig vrijwilligers, de accommodatie was in verval. Ik vroeg me af of de club er nog wel bovenop zou komen."

Hij zei ja, vooral omdat ondernemer Ben Mandemakers hem een flinke duw in de rug gaf. "Ben vond het, samen met ons, belangrijk de club weer op de rails te zetten vanwege het maatschappelijke belang van DESK als voetbalvereniging." De keukenmagnaat werd voor een langere periode hoofdsponsor. En hij wilde investeren om het clubhuis te verfraaien. "Dat alles gaf de leden en de vereniging weer hoop en vertrouwen."

Terwijl Henskens, die vorig jaar november kreeg te horen dat hij longkanker had, en de overige bestuursleden de organisatie en kader op orde stelden, ging het op het veld niet goed. Het vlaggenschip veranderde in een modderschuit. Want DESK duikelde van de eerste naar de derde klasse. "Regionaal waren we toen het lachertje."

Maar toen uiteindelijk ook meer structurele aandacht aan de selectie kon worden besteed, veranderde het lelijke eendje uiteindelijk, na drie kampioenschappen in vier jaren, in een hele mooie zwaan, een hoofdklasser.

Alles draait weer naar behoren, meent Henskens, die al vóór zijn ziekte – nu gaat het overigens behoorlijk goed met hem – had besloten om ermee te stoppen. Toch liggen er voor de nieuwe voorzitter nog genoeg uitdagingen. "De Stichting Topvoetbal DESK moet nog verder ontwikkeld worden, zodat bij de financiering van het eerste het afbreukrisico voor de club zo klein mogelijk wordt. Ook zou het goed zijn om de jeugdafdeling te reorganiseren, dus bevoegde en dus bekwame trainers voor alle selectieteams en meer aandacht voor het opleiden van spelers. Ook de regionale voetbalacademie voor meisjes moet nog beter in de steigers worden gezet."

Wat Henskens ook nog mee wil geven voor de toekomst van de Kaatsheuvelse club is deze gedachte: "Handhaven wat bereikt is, dus dat DESK zeker de komende vijf jaar in de hoofdklasse blijft voetballen".

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Piet Henskens en zijn mensen zijn verantwoordelijk voor de opwaarste gang van desk, de afgelopen jaren. Hulde! Hopelijk blijft hij op een of andere manier actief voor de club.

19 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home