Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 18, 2008

Efteling in actie tegen bouwplan

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft de rechter in Breda gevraagd de vergunning te schorsen voor de (her)bouw van verpleeghuis Rosagaerde en veertien zorgappartementen van de Stichting Maasduinen aan de Parkstraat in Kaatsheuvel.

Ook wil het attractiepark een bouwstop voor 51 huurwoningen en 19 eengezinswoningen aan de Sint Josephstraat van Casade Woondiensten.

Het attractiepark heeft bij de gemeente Loon op Zand bezwaren ingediend tegen de verleende bouwvergunningen. Met een voorlopige voorziening van de rechter wil de Efteling voorkomen dat alvast met de bouw wordt gestart, waardoor een onomkeerbare situatie zou ontstaan.

16 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De Efteling is een fabriek geworden waar wij allemaal heel blij mee moeten zijn , niet dus !

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

En waarom doet de Efteling dit eigenlijk?

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Volgens mij doet de efteling dat om daar in de toekomst ook weer bungalows te kunnen bouwen

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Het lijkt wel dat er in Kaatsheuvel niets meer gebouwd kan worden.

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

nou .......... volgens mij is de efteling niet van plan om de muur over een paar jaar op te hogen!!!!en ...gelijk hebben ze

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Gerard,
Ik begrijp je reactie niet.
denk je werkelijk dat dat de reden is?
Het is volgens mij de hoogte van de huizen dus @ laatste anoniem denk ik dat je gelijk hebt.

Je kunt aan de gang blijven dan.....

groet Jacky

18 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als het aan Gerard ligt planten we de bomen die daar ooit stonden terug.
Wanneer is dit Eftelingschoppen eigenlijk begonnen in onze gemeente?
De Efteling is geen fabriek, het is een bedrijf (nou ja eigenlijk een stichting). Wil je als bedrijf je toekomst zeker stellen, dan moet je keuzes maken, ook voor de langere termijn. Dat die keuzes bij enkelen niet in goede aarde vallen, helaas.
Die hele geluidswal die daar ligt had van 90% van de bewoners daar helemaal niet gehoeven. Die vonden het wel gezellig, zo'n uitzicht op al die mensen die 'ons' attractiepark kwamen bezoeken. En dan het geluid van de stoomtrein op een zonnige zomeravond. Heerlijk. Maar nee, die wal moest en zou er komen, aangezien er klagers waren en er normen overschreden werden.
En dan vinden mensen het raar dat de Efteling na die ervaring herhaling wil voorkomen? Zo gauw die huizen er staan hebben de mensen die er wonen rechten en dat betekent dat ze kunnen gaan klagen. En klachten kunnen wel eens heel veel geld gaan kosten. Geld dat door de Efteling veel beter besteed kan worden in het Park, dan aan het ophogen van een lelijke muur.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@Jacky, je zit in de raad, weet jij waarom de efteling niet eerder geprotesteerd heeft tegen de bouw de plannen waren toch al lang zat bekend.
@Henk, nee, ik wil niet dat de bomen terugkomen (mag wel hoeft niet) ik heb veel liever dat er daar goede senioren voorzieningen komen.
Wat betreft die muur, daar had de gemeente nooit toestemming voor moeten geven, die klager (die er trouwens enkele jaren na de bouw van de muur weer vertrokken is)wist dat de efteling daar was met alle eventuele hinder dus had in mijn ogen geen recht van klagen.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, veel mensen vinden het blijkbaar leuk om naar al die auto's te kijken. Gun die ouderen dat dan maar. Maar ja, als ze er niet meer kunnen wonen. maar goed, wie maakt zich nu druk om die oudjes, die stop je toch gewoon weg in caravans of zo. Vriezen ze dood, dan vriezen ze dood. behalve die paar kapitaalkrachtigen dan, die vinden wel een leuk plaatsje....En de anderen kunnen een knipoog van Langnek en een schop onder hun kont krijgen van de bestuurders. de Efteling moet voort!

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dussss.. die "Berlijnse" Muur lekker weer plat gooien en laat de toekomstige bewoners van het zorgcentrum genieten van het uizicht en de sfeer van de Efteling! Iemand die daar niet wil wonen gaat maar lekker verhuizen, genoeg mensen die daar graag willen wonen dus ze kunnen hun huis goed verkopen!
Ik geef de Efteling groot gelijk, alleen is het wel vervelend voor de kopers en ontwikkelaar van de bouw dat dit allemaal vertraging oplevert.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Okkie, zat jij toevallig ook in die bomen een jaar of wat geleden?
Je draaft een beetje door.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waarom draaien ze het gebouw niet een kwartslag zoals het nu feitelijk ook staat.
Voor zover mij bekend is, is er geen overleg geweest met de Efteling, over de bouwplannen.Iets in die trant staat ook in de krant.

19 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

da's altijd zo leuk met ons jacky, die komt altijd met die mooie plannen. Waarom verhuizen we de efteling niet een paar meter, is ook leuk!

25 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Je kunt van Jackie zeggen wat je wil Okkie, maar ze denkt in ieder geval mee na over oplossingen in plaats van dat eeuwige argumentloze boe-geroep. Als je het ergens niet mee eens bent, prima, maar kom dan met een alternatief of denk op zijn minst mee.
Weet je wat, als je tegen economische groei en uitbreiding van de Kaatsheuvelse toeristische sector bent dan klim je toch samen met die andere hippies weer in de bomen. Met die onzin zijn al eerder plannen gedwarsboomd, misschien lukt het nog eens.

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Prima Henk, die ideeen van Jacky, maar ze moeten wel steekhoudend zijn en geen kreten in het wilde weg. En waarom wil je mij die boom in hebben trouwens? het enige wat ik wil zeggen is: Loop niet allemaal kritiekloos achter de efteling aan. Een mooi park, ook ik ben daar trots op. Maar daarom mag je ze best wel eens kritisch benaderen. Echt, die kunnen heus wel een stootje hebben. In tegenstelling tot vele kwetsbare groepen in de gemeente.

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Je hebt 'kritisch zijn' en je hebt 'schoppen om te schoppen'.

Jij neigt naar het tweede.

27 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home