Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 24, 2008

Jeugd mist vooral mega-bioscoop en zwembad

KAATSHEUVEL - Een megabioscoop, een zwembad of disco. Leerlingen van het vmbo-1a van het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel weten wel wat die plaats nog mist.

Bij het project 'Trekpleisters' komen hun wensen duidelijk naar voren.

De leerlingen van het Moller hebben alle trekpleisters in Kaatsheuvel in kaart gebracht. Maar ook wat er allemaal nog ontbreekt in het dorp. De Trekpleisters zijn op schaal nagebouwd en enkele leerlingen hebben zelfs een film over Kaatsheuvel gemaakt. Vrijdag verzorgen ze een presentatie. Daarvoor zijn ook burgemeester en wethouders en de gemeenteraadsleden uitgenodigd. "We hopen dat ze komen, dan kunnen ze eens horen hoe de kinderen over bepaalde zaken denken", hoopt docente Noortje Trimbach. Samen met Marion van Ingen heeft zij het project opgezet.

Over één ding zijn het de leerlingen eens. Er moet een bioscoop terugkomen in Kaatsheuvel, het liefst een megabioscoop die gebouwd moet worden in de buurt van het politiebureau. Op de tweede plaats van het wensenlijstje van de jeugd staat een zwembad. Een groepje leerlingen heeft de maquette, compleet met duikplank, al klaar.

Ook over de plannen voor een nieuw centrum in Kaatsheuvel hebben de kinderen een eigen visie. "Er moet een speeltuin op het marktplein komen met daaromheen winkels, een klein theater en een museum", vindt Anouk Konings. Samen met Mylana Smits en Ökan Ozaslan heeft ze de 'trekpleister' op schaal gebouwd.

De meerderheid van de kinderen vindt dat er een disco moet komen in de bestaande brandweerkazerne. Roger Bolland heeft een andere mening. Van hem mogen ze de kazerne afbreken voor de aanleg van een voetbalveldje.

"Er zal van onze plannen misschien wel iets uitkomen. Maar ik begrijp dat niet alles ineens kan", zegt Kayleigh Vastré begripvol.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als zelfs die kinderen al begrijpen hoe je een dorpshart bruisender krijgt, kunnen we een van ehn dan niet aanstellen als projectleider?
Komt er in ieder geval iets van de grond.

25 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Je slaat de spijker op zijn kop Henk,maar ja een zwembad is te duur bazelen ze.De bioscoop konden ze ook al niet van de ondergang redden.En een cafe wat is dat,nee dat moeten ze helemaal niet hebben hier,stel je toch is voor,een bruisend centrum vol met kleine cafeetjes en restaurantjes,dat kan toch niet?Liever stampen ze wat appertementen,frietzaken chinezen en supermarkten uit de grond!

25 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

O ja, een bioscoop...goed idee!!!

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De kinderen vinden dat een bioscoop en een zwembad,ja een zwembad is te duur zeggen ze dan ga toch weg,jullie willen althans de gemmente dat het kaatsheuvelse volk eigenlijkin kaatsheuvel moet blijven,nou gaat er maar is wat aan doen.idd waar gaan de mensen zwemmen in kaatsheuvel,de zidewinde in sprang olympia in waalwijk stappegoor in tilburg,Blauwe meer enz enz,wat moet hier nou gebeuren om dit te krijgen.Ga is op andere dingen bezuinigen.Ben nou is eerlijk wat is er in de kets te doen,ik pak alleen maar voor de kinderen.
Pak daar dat is in sprang capelle kunnen de kinderen in de unit computeren enz enz wat kan je hier niks.En dan zeuren ze maar die hang jongeren,zorg dat er een disco komt ook voor de oudere jeugd,die moeten ook allemaal naar Tilburg Hank Eethen Waalwijk,hier alweer niks.Ik snap dat de kinderen narigheid uit halen,is nie goed te praten maar ga daar is als gemeente naar kijken.Nee wat doet de gemeente hier maar huizen bouwen want dat levert lekker geld op.En dan ook is waar zijn alle winkels te vinden in de straat.In de wijk bij de maas enz mogen ze ook wel is wat maken.als je tilburg of den bosch ziet heb je verschillende winkels centrums en gezellig maar ja hier kan dat niet he want te weinig inwoners daarom maar huizen bouwen

Maar geef de kinderen gelijk,kom op kids vecht er voor.Disco zwembad en Bios.Ik wens jullie succes ben met jullie eens

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zelf ben ik een groot voorstander van het creeren van een uitgaanscentrum in combinatie met het bungalowpark van de Efteling. Mooi zwembad, wat bars en restaurants. Op die manier hou je je (geluids)overlast buiten het dorp of iig aan de rand. De jeugd hoeft niet meer naar Tilburg of Waalwijk als ze niet willen. Je toeristische sector krijgt weer een boost. Win-win situatie lijkt mij. Bij Eurodisney en Centerparcs wertk het ook, dus waarom niet bij ons in kaatsheuvel?

26 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home