Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 25, 2008

Toerisme krijgt fors impuls

LOON OP ZAND - Loon op Zand ziet kansen om het toerisme in de gemeente naar een nóg hoger niveau te tillen.

Om dat doel te bereiken, slaat een groot aantal partijen de handen ineen. Volgens wethouders Hans Waijers (toerisme) wordt nu echt samen de schouders eronder gezet, en gaat het niet om een vrijblijvende samenwerking.

In september hoopt Waijers een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de Lokaal Toeristische Adviesraad (LTA). Hierin is een groot aantal partijen vertegenwoordigd: van het Brabants Bureau voor Toerisme, VVV, Kamer van Koophandel, ondernemersverenigingen, Duinboeren, Efteling, kampeerboerderijen, Natuurmonumenten, lokale heemkundekringen, horeca tot landbouworganisatie ZLTO. "Het gaat om deelnemers op het gebied van toerisme, economie, landbouw, natuur en cultuur" legt Waijers uit.

De LTA gaat de gemeente adviseren, als het gaat om toeristisch beleid. Een belangrijke vraag is daarbij hoe leefbaarheid, toerisme en gastvrijheid in Loon op Zand goed samen kunnen gaan. De leden van de adviesraad zullen daarover regelmatig overleg moeten plegen met hun achterban.

Verder is het streven dat partijen nog meer gaan samenwerken en de krachten bundelen bij toeristische initiatieven in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. Dat leidt mogelijk weer tot nieuwe maatregelen en projecten. "Deze gemeente biedt volop kansen", stelt Waijers, "en die moeten we met z'n allen benutten."

Om de Lokaal Toeristische Adviesraad goed z'n werk te kunnen laten uitvoeren, is er wel geld van de gemeente nodig. Voorlopig houdt het Loonse college daarbij rekening met een bedrag van 60.000 euro.

Overigens hoopt de gemeente in de toekomst meer subsidies binnen te slepen voor toeristische initiatieven en projecten in Loon op Zand. Daarbij rekent ze ook op de steun van alle partijen, die in september de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente gaan ondertekenen

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zou het niet beter zijn om die 60.000 euro te halen bij diegene die er straks profijt van hebben inplaats van het (alweer) te betalen uit middelen die beter aangewent kunnen worden voor bijv. ouderenzorg.

25 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ze kunnen die toeristen trekken,maar er is welgeteld 1 cafe en 1 terras om op te zitten.
Triest voor zon dorp als kaatsheuvel en dan 1 cafe hebben.

25 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Gerrit,
Inderdaad moet er nog een dekking gezocht worden voor die 60.000 euro. Het profijtbeginsel zou een goede dekking zijn;dus halen bij de club van de LTA.

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Misschien moet je wat beter rondkijken in de gemeente, want er zijn weldegelijk meer cafes:

- Dickies
- Ons cafe
- de roestelberg
- de moerse hoeve
- de kiosk
- de vaert
- de werft
- de wetering
- de gildenbond

En dan heb je nog terrassen op camping duinlust, droomgaerd, de roestelberg, in de Efteling...

En toeristen geven natuurlijk niet alleen geld uit in cafes, maar ook in restaurants, in winkels, op campings, in de efteling, bij de maneges, op het golfterrein.....

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

buurthuis pannehoef, cross roads,
etc .
groet Jacky

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

hahahaha wat een lachertje,crossroads pruijs?,de gildenbond?En de cafe"s in Loon,ja daar heb je hier wat aan!
Ga maar is een keer in Dongen kijken,daar weten ze hoe het moet!

29 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

http://www.funda.nl/WoningAanbod/Koop/Resultaat/Default.aspx?typ=fnk&afs=0&fnkv=0&fnpl=Dongen&er=0&ut=False

Er schijnt nog het een en ander vrij te zijn....

30 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home