Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 25, 2008

Benieuwd naar effect van kopen op zondag

KAATSHEUVEL - Gaat een koopzondag in Kaatsheuvel veel mensen lokken of niet? De gemeente Loon op Zand is nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag.

De behoefte aan zo'n koopzondag zal blijken nu de meeste zaken in winkelcentrum Hoofdpoort iedere laatste zondag van de maand de deuren gaan openen. Eerder koos Albert Heijn al voor een maandelijkse koopzondag.

Steeds meer winkels in Kaatsheuvel maken gebruik van de mogelijkheid om twaalf keer per jaar op zondag open te gaan. Volgens de gemeente is het echt aan de ondernemers zelf om zo'n keuze te maken. "Wij gaan het zelf niet stimuleren, maar bieden ze wel de mogelijkheid", aldus wethouder Wim Aussems.

Begin dit jaar besloot de Albert Heijn aan de Gasthuisstraat iedere laatste zondag van de maand open te gaan. De supermarkt is tot dusver tevreden over het aantal bezoekers.

Nu volgen dus de meeste winkels in de Hoofdpoort, waaronder de Jumbo-supermarkt, dit voorbeeld. Ook is er overleg met ondernemers aan de Hoofdstraat of zij ook bij de koopzondag aan willen sluiten. "Je ziet zulke ontwikkelingen steeds meer", stelt wethouder Aussems vast. "Winkels gaan steeds vaker open. Nu zie je dat dus ook in Kaatsheuvel gebeuren. Ik ben wel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen."

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dus op de koopavond op vrijdag gaan ze allemaal om 20.00 al dicht, terwijl ze tot 21.00 open mogen blijven, maar aan een koopzondag is wel behoefte?

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

nou van mij mag het hoor een koopzondag want zondag is toch zon verveel dag,waar gaat de meeste mensen naar toe op zondag Baarle nassau omdat daar de winkels open zijn.dus jah is net wat de winkeliers zelf willen,Maar denk voor het kaatsheuvelse volk dat het wel rendabel is,kijk maar hoe druk waalwijk altijd is op een zondag,maar goed daar hebben ze wel meer winkels als hier,dat is wel aantrekkelijker natuurlijk.maar goed we zien wel

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Mensen gaan volgens mij op zondag naar baarle nassau als een dagje uit. Niet omdat de supermarkt of blokker daar open is. Maar goed, we zullen zien. Mij boeit het ook erg weinig. Misschien wordt het dan wat minder druk op de fietspaden in de bossen.

26 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ha ha 10% korting bij de appie komende zondag op de boodschappen.

27 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ah dan zijn de boodschappen daar zondag net zo duur als bij de Jumbo normaal.

27 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ach, het geld kan maar een keer uitgegeven worden.
Zondag open wil zeggen meer kosten dus of prijs omhoog of minder winst. We wachten af.

27 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jee wat zijn jullie mauwers zeg,ik ga graag weg jah en als ik in baarle ben ga ik ook de winkels in dus zeik nie zo,het is toch gewoon zo,maar jullie zijn hier zeker om alleen de mensen af te zeiken of zo,Dacht dat jullie een mening wouden horen

27 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat iemand het met je oneens is, wil niet zeggen dat je afgezeken wordt. En de enige die taal gebruikt als 'mauwers' en 'zeiken' ben jij. Maargoed, als jij blij wordt van je boodschappen doen op zondag, leef je uit. En wees gerust, ik sta in ieder geval niet voor je in de rij, dus dat scheelt weer.

30 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als de zondag open zoveel kosten met zich mee brengt, gooi dan de tent op dinsdag en/of donderdag of zo maar dicht. Dan is bijna iedereen aan het werk en kunnen ze toch niet naar de winkel. Op zondag is (bijna) iedereen vrij. Het zal best even wennen zijn maar het is niet voor niets op zaterdag al veel drukker in de winkels dan op een doordeweekse dag.

30 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ja lekker op zondag naar Kaatsheuvel om te winkelen, je bedoelt van je sokken gereden worden als je op zoek bent naar een terras.

30 juni, 2008  
Anonymous Anoniem said...

welk terras

19 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home