Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 27, 2008

Na 46.000 kilometer van Waalwijk naar Kaatsheuvel zit het werk erop

KAATSHEUVEL - Gisterochtend werd hij wakker gebeld door Sander de Heer van Radio 2. Zijn vrouw had het plaatje 'I want to break free' van Queen aangevraagd. "Daar moet je verder niets achter zoeken, hoor", lacht Berry Pullens (61) uit Kaatsheuvel.

Gisteren was zijn laatste werkdag bij DSM NeoResins in Waalwijk. Na 46 jaar gewerkt te hebben bij dit bedrijf gaat hij nu genieten van zijn pensioen.

Het Waalwijkse bedrijf is zijn enige werkgever geweest. Hij werkte zich op van jongste bediende tot de vraagbaak voor alle laboranten. "We zijn begonnen met twaalf man; nu telt het bedrijf rond de 450 werknemers." Nog een bijzonder feit is dat Kaatsheuvelnaar Pullens altijd op zijn fiets naar zijn werk is gegaan. Door weer en wind legde hij de 7,5 kilometer naar Waalwijk af. "Ik heb eens zitten tellen en kom op 46.000 gefietste kilometers. Dat betekent dat ik een rondje om de wereld heb gefietst. In totaal heb ik daarmee acht fietsen versleten. "

Pullens nam afscheid met een door het bedrijf georganiseerde receptie. En dan is het tijd om voor de laatste keer naar huis te fietsen.