Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 28, 2008

Nu vaart achter plan Kasteelweide

LOON OP ZAND - De Kasteelweide moet nu echt snel een mooi en levendig gebied worden voor de inwoners van Loon op Zand. De gemeente wil vaart zetten achter de herinrichting van het terrein, nu de politiek heeft ingestemd met het bestemmingsplan.

Op een verdere vertraging zit ze niet te wachten.

De gemeente heeft al lang plannen voor de Kasteelweide, het groene gebied tussen het Witte Kasteel en de zuidrand van het dorp. De weide moet aantrekkelijk worden voor publiek. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht aan het gebruik voor festiviteiten.

Een eerder plan voor de Kasteelweide stuitte op veel verzet. De kritiek richtte zich met name op een parkeerstrook die er zou komen. Veel mensen willen geen blik op de 'Weide'. Na onderzoek van de parkeerbehoefte in Loon op Zand zijn de omstreden parkeerplaatsen uit het plan geschrapt. Wel blijft er ruimte om bij grotere evenementen zoals in De Wetering incidenteel te parkeren op een deel van de Kasteelweide.

PvdA en Groenlinks zien liever helemaal geen auto's op het groene terrein, ook niet incidenteel. Ook over een mogelijke bebouwing aan de noordzijde van de Kasteelweide zijn ze slecht te spreken. Maar uiteindelijk stemde alleen de PvdA deze week tegen het 'bestemmingsplan Kasteelweide'. De boodschap van de raad was duidelijk: maak vaart met de plannen.

De uitbaters van café-brasserie De Kiosk in Loon op Zand, Joris Goutziers en Fred van der Velden, moeten wel geduld hebben met hun plannen voor een theehuisje met terras op de Kasteelweide.

Volgens wethouder Hans Waijers zou de herinrichting van de hele Kasteelweide forse vertraging oplopen als het bestemmingsplan nu moet worden aangepast om horeca op deze plek mogelijk te maken. Voorlopig blijft horeca bij de Kasteelweide dan ook niet toegestaan. Toch is de deur voor het theehuisje niet helemaal op slot gegooid. Volgens Waijers kan in de toekomst gekeken worden of het initiatief wellicht kans van slagen heeft.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vaart? HA HA HA HA HA!

01 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home