Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 01, 2008

Conferentie ouderen

LOON OP ZAND - KBO Loon op Zand houdt vanmiddag een ouderenconferentie in het nieuwe zorgcentrum De Venloene.

De bijeenkomst in Loon op Zand is van 14 tot 17 uur. Het thema is deelname van ouderen aan de maatschappij. De bezoekers praten onder meer over de stelling: zonder ouderenparticipatie geen volwaardige maatschappij. Verder is er een optreden van zangeres Dorine (67), die heeft deelgenomen aan het tv-programma 'X-factor'.

De ouderenbond in Loon op Zand werkt voor deze conferentie samen met de Woningbouwvereniging Geertruidenberg en de stichting Maasduinen. Verschillende sprekers voeren deze middag het woord. Mevrouw J. van Leeuwen gaat onder meer in op de vraag hoe je ouderen het gevoel kunt geven dat ze er nog bijhoren. Hoogleraar ouderenbeleid R. Schalk houdt een lezing over beleid van gemeenten en de gevolgen van de vergrijzing. Verder komt prof. J. Schols aan het woord over ouderenzorg. Daarbij is ook aandacht voor de mantelzorgers. De entree is gratis.